Szombathely

2016.03.31. 14:13

Papírból játszótér? - A szombathelyi neumannosoknak ez is sikerülni fog

Papírgyűjtési akciót szervez ezen a héten a Neumann János Általános Iskola. Az újságokért kapott összeget egy játszótér kialakítására fordítják. A nemes cél mellett ökoiskolaként az intézmény fontosnak tartja azt is, hogy környezettudatosságra neveljék a gyerekeket.

Médiaközpont

Egy tízköbméteres konténer áll a Neumann iskola udvarán, szerda óta ebben gyűlnek a papírkötegek. Évente egy-két alkalommal hirdetik meg az akciót, korábban meg is versenyeztették az osztályokat - amelyik a legtöbb újságot hozta, jutalomban részesült. Tavaly csaknem négy tonna jött össze, amiért ötvenezer forintot kapott az iskola. Ezzel egyrészt tudatosítják a gyerekekben, hogy ily módon is védhetik a környezetet, másrészt a befolyt összeget mindig valamilyen hasznos dologra fordítják.

Csapó Erzsébet igazgató a papírgyűjtő konténernél (fotó: Médiaközpont)

- Számunkra nagyon fontos a környezettudatosság. A papír így újrahasznosul, és nem a kukába kerül. Jó volna, ha minden embernek az életében fontos szerepet töltene be az, hogy védje a természetet. A papírból összegyűlő pénzből egy játszóteret szeretnénk kialakítani - mondta el Magyarics Szandra nyolcadik osztályos tanuló.

A tervek szerint az iskola udvarán egy nagyjából 160 négyzetméteres területen alakítják ki az új játszóteret.

- Nemcsak a gyerekek szabadidős programját szolgálja, hanem a testnevelésórákat is ki tudjuk egészíteni, hiszen erőnléti elemeken tudnak a gyerekek dolgozni, mozgásukat fejleszteni a különböző játékokkal, eszközökkel - tájékoztatott Csapó Erzsébet, a Neumann iskola igazgatója.

Heteken belül elkezdődhet a kivitelezés: előkészítik a talajt, ütéscsillapító felületet alakítanak ki, majd helyükre kerülnek a játszóeszközök is. A papírgyűjtési akció péntekig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!