Időskorban is aktívan

2018.02.28. 18:31

Több ezren vesznek részt a Szombathely által szervezett programokon

Táncház, mozi-, és színházlátogatás, de balatoni kirándulás is szerepel az Aktív Időskor Program idei tervei között. Tavaly több mint 6 ezren vettek részt az eseményeken.

Vas Népe

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte az időseket a hétfői mozizás előtt Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Aktív Időskor Program

Szombathely közgyűlése még 2013-ban döntött úgy, hogy elindítja az Aktív Időskor Programot, amellyel az volt a cél, hogy a 60 év feletti lakosoknak olyan szabadidő-eltöltési lehetőségeket nyújtson, amelyek révén közösségi élményekben lehet részük. Kirándulásokat, mozi-, színház-, valamint koncertlátogatásokat szerveztek.

A cél

– Fontos volt, hogy amikor a 60 év felettiek kikerülnek a munka világából, és a nyugdíjas éveiket töltik, érezzék, hogy a közösségben együtt tölthetik a szabadidejüket. Ezzel szeretnénk megelőzni, hogy elszigetelődjenek, elmagányosodjanak, tehát prevenciós célt is szolgál a program – mondta el dr. Puskás Tivadar polgármester, aki kiemelte: 2014-ben Szombathely elsősorban az Aktív Időskor Programnak köszönhetően az Idősbarát Önkormányzat kitüntető címben részesült.

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte az időseket a hétfői mozizás előtt Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

6500

A rendezvények sikerét mutatja az is, hogy az elmúlt években több mint 21 ezren vettek részt a rendezvényeken. Míg az első esztendőben mintegy 300-400, addig tavaly 6500-at meghaladó volt a résztvevők száma.

Az idei év programjai a héten az Agora – Savaria Filmszínházban kezdődtek. Filmvetítésen vettek részt több mint 900-an. De márciusban lesz előadássorozat a biztonságról, májusban pedig balatonfüredi, kisbéri és pannonhalmi kirándulásra hívják a szombathelyi 60 év felettieket. Áprilisban és novemberben szeniortáncot lehet tanulni. Szeptemberben a levéltárba látogathatnak, októberben a Boglya zenekar közreműködésével táncház lesz, és decemberben ismét színházlátogatással zárják a tervek szerint a programsorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!