Szombathely

2014.12.02. 13:50

25 éve írta a Vas Népe: Az angol-amerikai barátság jegyében

Kisebb jubileumhoz érkezett a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat segítségével és közreműködésével négy évvel ezelőtt megalakult Angol-Amerikai Baráti Klub.

Kelemen Attila

Azóta minden hónap első pénteki napján találkozóra jönnek össze a TIT-székházban. Az idei utolsó foglalkozásra olyanok is eljöttek, akik ezután kívánnak bekapcsolódni a klub tevékenységébe. Például Rózsa Edit (szombathelyi lakos), a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem negyedéves magyar-angol szakos hallgatója, vagy Sólyom Erika (szintén szombathelyi), az Egri Tanárképző Főiskola harmadéves orosz-angol szakos hallgatója.

Négy év alatt a klub sokat fejlődött. Vezetője W. Farkas László, a Nagy Lajos Gimnázium angol nyelvtanára és megyei angol nyelvi szaktanácsadó közben ösztöndíjasként az Egyesült Államokban is járt tapasztalatcserén. A tagok száma harmincról száznegyvenre növekedett. Ezúttal neves vendég tisztelte meg a foglalkozást. Byron Rusell, az Oxford University Press angol kiadó vállalat kelet-európai képviselője, aki éppen ezekben a napokban Magyarországon tartózkodott. Elkísérte Budapestről Jobbágy Ilona, aki a Fővárosi Pedagógiai Intézet angol nyelvi szaktanácsadója.

W. Farkas László (jobbról) köszönti az oxfordi kiadó képviselőjét. Fotó: VN-archív

Byron Rusell angol nyelven – videofilmekkel kiegészítve – előadást tartott az angol nyelv oktatásának módszereiről és tapasztalatairól, katalógusfüzeteket mutatott be és adott közre. Ezt követően – természetesen szintén angol nyelven – többen kérdéseket tettek fel és élénk vita alakult ki az angol nyelv skóciai, írországi és amerikai kiejtéséről, a különböző tájszólásokról.

A legutóbb belépett tagoknak ünnepélyesen átadták a klubigazolványokat. A klub az új esztendőben is nyitva áll az új tagok előtt, akik angol nyelven kívánnak előadásokat hallgatni, társalogni, ismerkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!