Szombathely

2014.10.12. 21:03

Puskás Tivadar polgármester maradt

Szombathely - Óriási volt a feszültség a Fidesz városi irodájában, ahol miniszter és polgármesterjelölt a képviselőjelöltekkel együtt izgult a szoros eredmények miatt.

Dr. Puskás Tivadar polgármester újraválasztása előtt rossz híreket is kapott a Fidesz feszülten várakozó stábja. Az irodában tartózkodott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszter is, rajta is látszott a szoros eredmény miatti feszültség.

Akkor már tudták: a választókerületében több képviselőjük, köztük Sági József, Rettegi Attila és Horváth Csaba biztosan elbukta az idei önkormányzati választásokat, baloldali ellenfeleik győzték le őket. Láthatóan nem számítottak erre az eredményre.

Szombathelyen volt a legélesebb a küzdelem: dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Hende Csaba Vas megyei országgyűlési képviselő kíváncsian figyeli a választási verseny alakulását. Fotó: Médiaközpont

Puskás Tivadar elsősorban a szombathelyi választópolgároknak mondott köszönetet azért, hogy az elmúlt négy év után újabb cikluson keresztül szolgálhatja a várost. A városvezető szavai szerint a szombathelyi emberek munkájának eredménye, hogy a vasi megyeszékhely helyzete stabilizálódott, és a város a fejlődés útjára állhatott. Puskás Tivadar a kormánynak és személy szerint Hende Csaba honvédelmi miniszternek, a térség országgyűlési képviselőjének is köszönetet mondott azért, hogy megfogalmazása szerint "mindig segített a város problémáinak megoldásában". A polgármester szerint az eredmények azt mutatják, hogy a Fidesz-KDNP frakciója maradt a legerősebb a közgyűlésben. Hozzátette: van több olyan választókerület, ahol újra kell számolni a szavazatokat, olyan kicsik a különbségek. "Csak a végleges eredmények birtokában kell majd elgondolkodni azon, hogy kell-e újabb szövetségeseket keresniük" - mondta.

Az új szombathelyi közgyűlésben feltehetően 9 Fidesz-KDNP-s, 9 baloldali és 1-1 jobbikos, illetve Pro Savariás jelölt jutott be. Az LMP-nek nem lesz képviselője az új szombathelyi közgyűlésben. A Fidesz-KDNP-s jelöltek közül Ágh Ernő, Illés Károly, Kántás Zoltán, dr. Kecskés László, Koczka Tibor, Sátory Károly és dr. Takátsné dr. Tenki Mária nyert a választókerületében, míg Lendvai Ferenc és Rettegi Attila kompenzációs listáról jutottak a testületbe. A baloldali összefogás jelöltjei közül dr. Czeglédy Csaba, dr. Horváth Attila, Horváth Soma, Kelemen Krisztián, Kopcsándi József, dr. Nemény András és Tóth Kálmán nyert a körzetében, dr. ipkovich György és Szuhai Viktor pedig a kompenzációs listáról juthat be a közgyűlésbe. A Pro Savariának is lesz képviselője az új szombathelyi testületben: Molnár Miklós kompenzációs listáról jutott be, akárcsak a Jobbik képviselője, Balassa Péter.

Önkormányzati választás - Vas megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!