Szombathely

2014.03.28. 11:55

Pluszjuttatás a kórházi dolgozóknak

Szombathely - A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház egy pályázatnak köszönhetően a többletteljesítményt nyújtó dolgozóinak plusztámogatást tud adni. Maximum 15 ezer forinttal vihetnek haza többet a dolgozók.

Bajdó Bettina

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház nemrég közel 100 millió forintot nyert el a többletteljesítményt nyújtó dolgozók támogatására. A pályázata önerőt nem igényel, a pénz segítségével 239 többlettámogatást nyújtó dolgozót segítenek majd. A kórház vezetése azt reméli, hogy a pluszjuttatások révén közvetve az egészségügyi intézmény szolgáltatásai is emelkedhetnek majd a jövőben.

A kórházban a pénz segítségével 239 többlettámogatást nyújtó dolgozót segítenek majd (Fotó: Szendi Péter)

A projekt során a diplomás ápolók, az egyetemi ápolók, a felnőtt szakápolók, az OKJ-s szakápolók, valamint a mentőápoló képesítésű szakdolgozók többletteljesítményének elismerése valósul meg, mivel a munkájuk során ellátnak orvosi tevékenységkörbe tartozó feladatokat is. Az orvos által, orvosi rendelésre önállóan is elvégezhető tevékenységek típusa pontosan meghatározott. Ide tartoznak többek között a gyógyszeres kezelések különböző fajtái, az infúzió és/vagy gyógyszeradagolók kezelése, az enterális táplálás, a seb- és bőrkezelés fajtái, a beöntés, valamint az oxigénterápia is. A megfelelő szakképesítésű szakdolgozók a meghatározott feladatok ellátására írásos felhatalmazással rendelkeznek.

A gyakorlatban ez úgy működik, hogy a pályázatba bevont dolgozóknak a szerkesztett teljesítményigazoló lapon minden műszakban regisztrálniuk kell a meghatározott, elvégzett feladatokat. A teljesítmények hitelesítése után pedig a Markusovszky kórház dolgozói a pályázatnak köszönhetően havi maximum 15 ezer forintos juttatásban részesülhetnek.

Prof. dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgatója közleményében kiemelte, hogy a projekt hozzájárul ahhoz, hogy a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szolgáltatásainak általános színvonala és elismertsége emelkedjen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!