Szombathely

2014.06.20. 15:00

Címert is alkottak a kétnyelvű iskola táborában

Szentpéterfa – Kiscsoportos foglalkozásokon ismerkednek a község kétnyelvű általános iskolájának nyári napközis táborában résztvevők a különböző horvát nyelvtörőkkel, mondókákkal, s rejtvények segítségével sajátítanak el új kifejezéseket.

Simon Erzsébet

Emellett horvát gyermekdalokat és táncokat is tanulnak, és megformázták a nemzetiségi önkormányzat címerét. Augusztusban a horvátországi Vlasici településen táboroznak majd.

Másfél hétig tart a község általános iskolásainak szervezett tábor, ahol kiscsoportos foglalkozásokon ismerkednek a résztvevők a különféle nyelvtörőkkel, mondókákkal, és rejtvények segítségével sajátítanak el új kifejezéseket. Horvát gyermekdalokat, táncokat tanulnak, és nem hiányzik a programok közül a tamburaoktatás sem. A kézműves foglalkozáson egyebek mellett nemezeltek a gyerekek, és bőrmozaikból elkészítették a falu horvát önkormányzati címerét. Csütörtökön biciklitúrára indultak Ausztriába, pénteken a megyeszékhelyen kalandoztak, augusztusban pedig a horvátországi Vlasici lesz a helyszíne az újabb tábornak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!