Szombathely

2009.06.24. 02:26

Kétmilliót osztottak szét a csepregi civil szervezetek között

Csepreg - A csepregi civil szervezetek kevesebb támogatást kapnak, mint tavaly, mert rendkívül rossz anyagi helyzetben van a város.

Némethy Mária

Grüll Lászlóné, az önkormányzat pénzügyi osztályvezetője már a pénzügyi bizottság ülésén is elmondta, majd hétfőn, a képviselők ülésén megismételte: júniusban 9 millió forint állami támogatást kap a város, viszont 13-14 millió forint a kötelező kiadás, ezért előfordulhat, hogy 140 alkalmazott nem kapja meg időben a pénzét.

Ezt tudomásul véve érthető: jóval kevesebb pénzt kapnak a civil szervezetek, mint tavaly, noha a rendezvényi, valamint a működési alapra benyújtották pályázataikat a kijelölt határidőn belül.

A Civil Alap összegét az év elején 4,2 millió forintban határozták meg a képviselők, ebből 2,3 millió előzetesen el lett ígérve: 2 millió a sportegyesületnek. Így összesen 1,9 millióról dönthetnek a képviselők.

A kulturális, oktatási, ifjúsági és sportbizottság a 2009. június 11-ei ülésén foglalkozott a pályázatok elbírálásával. A bizottság azt javasolta, hogy a működési alap összege 575, a rendezvényi alap 550, a tartalék összege 815 ezer forint legyen.

Ezt a város rossz anyagi helyzete miatt a képviselők hétfőn elfogadták, a maradék pénzt zárolták azzal, hogy ősszel újra pályázatot írnak majd ki. Ezzel a döntéssel azt akarták jelezni: a város számára fontos a kultúra, nem akarják csorbítani a rangját, a körülmények alakultak így.

Mi a döntés konkrét következménye? Vlasich Krisztián, a kulturális bizottság elnöke egy példával élt: amíg tavaly a nagy múltú fúvósok 400 ezer forintot kaptak, az idén ez 200 ezer forint lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!