Szombathely

2014.03.24. 09:45

Kollégiumi verseny

Szombathely - Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskolában a Legügyesebb kollégista és kollégium elnevezésű megyei versenyt.

Burkon László

Az elmúlt évekhez hasonlóan nagy számmal képviseltették magukat a megye kollégistái - tájékoztatott Tánczos György kollégiumvezető. Kilenc kollégium (Berzsenyi, Brenner, Élelmiszeripari, Herman, Hollán, Jurisich, Kereskedelmi, Nádasdy, Szilágyi) mintegy ötven diákja versengett az országos kollégistaverseny megyei válogatóján.

A tanulók öt kategóriában mérték össze tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat. Képzőművészeti szekcióban pasztellkrétával portrékat rajzoltak a versenyzők, közülük Harsány Patrícia (Szilágyi) bizonyult a legügyesebbnek.

Az egyéniben induló öt első helyezett jutott az országos döntőbe (Fotó: Herman iskola)

A sportolók két korcsoportban (17 év alatt és felett) és nemenként versenyeztek. A versenyszámok a gyorsaságra, a futásra, az ügyességre és a labdás gyakorlatokra épültek. Sportban első helyezést ért el: Szekér Réka és Esztó Brenda (Herman), Tar Sándor (Hollán) és Böcskör Szilárd (Berzsenyi).

Az egyéniben induló öt első helyezett képviseli az országos döntőben csapatban és egyéniben is Vas megyét és Szombathely városát.

Összetettben a csapatversenyt és így a Legügyesebb kollégium vándorserleget az idén a Berzsenyi Dániel Kollégium diákjai vihették haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!