Szombathely

2009.08.05. 02:26

Még két hónap a csatornarekonstrukció végéig

Szombathely - A szakemberek a tervek szerint haladnak a Széll Kálmán utcai csatornarekonstrukciós munkákkal. A hétvégén a Nádasdy Ferenc utcán újra megindulhatott a forgalom.

Vojnovics Viktória

Hompasz Gyula, a Vasivíz Zrt. fejlesztési főmérnöke elmondta, hogy a Nádasdy Ferenc és a Széll Kálmán utcák kereszteződésében az előre tervezett időpontban befejeződtek a csatornarekonstrukciós munkák, így elsejével újra elindulhatott a forgalom a Nádasdy utcában.

A területen jelenleg két csapat dolgozik. Az egyik a Nádasdy utcától az Éhen Gyula tér felé haladva végzi feladatát, a másik pedig a Vörösmarty Mihály utcától a Welther Károly utca irányába haladva dolgozik a négyszáz milliméteres szennyvízvezeték cseréjén. Nincs könnyű dolguk, hiszen a csatornacsere nagy földmunkákkal jár: mivel a vezeték négy-öt méter mélyen halad a föld alatt a Széll Kálmán utca kellős közepén, így öt méter mélyen, és mintegy két méter szélesen ki kell bontaniuk az úttestet, hogy hozzáférjenek a régi beton vezetékhez. Ráadásul a kivitelező vállalat munkáját a házakhoz való bekötés nehezíti. A járdák alatt ugyanis rengeteg közművezeték fut, ezek akadályozzák a csatornára való rákötést. A kivitelező vállalat munkatársai ennek ellenére a tervek szerint haladnak a munkával, tartják az időrendi sorrendet is - hangsúlyozta Hompasz Gyula.

A Vasivíz Zrt. fejlesztési főmérnöke kiemelte: a közlekedők ezen a héten még biztosan használhatják a Welther Károly utcát, így ebből az irányból ráhajthatnak a Széll Kálmán utcára, ahonnan pedig a Nádasdy utcára kanyarodva nyerhetnek egérutat. A Nádasdy utcán ezután már zavartalanul haladhat a forgalom.

A kivitelezés várhatóan szeptember 30-áig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!