Arena Savaria

2017.10.11. 18:41

Mozogjanak minél többet a fiatalok!- új mobil szabadtéri kosárpálya Szombathelyen

Átadták az Arena Savaria szomszédságában kialakított új mobil szabadtéri kosárlabdapályát. A minilétesítménytől azt várják, hogy elősegítse a fiatalok mozgáskultúrájának fejlesztését, valamint fontos szerepe lesz az egészségmegőrzésben. Elhelyezkedésének köszönhetően több helyi iskola is igénybe veheti majd az új pályát. Szombathely önkormányzata tavaly októberi közgyűlésén határozott úgy, hogy megpályázza a Magyar Kosárlabda Szövetség kiírását. Ebben lehetőség nyílt egy úgynevezett B33 típusú mobil kosárlabdapálya kialakí-tására. 

SZMK

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester is beszállt a játékba pár perc erejéig az új kosárlabdapályán Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

- Összességében 6 millió forint önkormányzati hozzájárulással készült el ez a pálya a Magyar Kosárlabda Szövetség jóvoltából. Országos programról van szó, 25 ilyen pálya készült, köztük itt nálunk, Szombathelyen – tájékoztatott dr. Puskás Tivadar polgármester.

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester is beszállt a játékba pár perc erejéig az új kosárlabdapályán Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Az volt a cél, hogy az arénához és a város centrumához is közel helyezkedjen el a pálya, legyen védett, őrzött területen. Koczka Tibor sportért is felelős alpolgármester szerint az új mobil kosárlabdapálya illeszkedik a város sportkoncepciójába, amelynek lényege, hogy 21. századi körülmények biztosításával ösztönözzék a fiatalokat a mindennapos testmozgásra.

- A másik, amire még szeretnék hivatkozni, az az egészségfejlesztési koncepciónk, amelyben azt vállaltuk, hogy 2024-re a szombathelyiek 10 százalékkal többet fognak sportolni – mondta az alpolgármester.

- Úgy gondolom – emelte ki Koczka Tibor -, ez a pálya nemcsak a versenysportot, kosárlabdasportot, diáksportot, de a szabadidősportot is szolgálni fogja.

A 238 négyzetméternyi pályát a Nagy Lajos Gimnázium, a Kanizsai Dorottya Gimnázium, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola, valamint a Gépipari Szakgimnázium fiú- és lánycsapatai avatták fel egy minitornával.

A tervek szerint a város egy újabb pályázat révén megpróbálja kialakítani a jelenlegi B33-as szabadtéri pálya szemközti párját, hogy a nagypályás kosárlabda szabályainak megfelelően kétszer ötfős csapatok rohamozhassák majd a két gyűrűt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában