Szombathely

2016.01.14. 10:24

Ötmilliós jutalom a SZOVA vezérigazgatójának? Válaszokat vár a Jobbik

Szombathely – Meg nem erősített információk szerint több millió forintos jutalmat, hat havi fizetését vette fel a tavalyi év végén Németh Gábor, a SZOVA Zrt. vezérigazgatója, miközben a cég milliárdos adóssággal küzd – a Jobbik visszafizettetné a pénzt és a közgyűlésen vitatná meg a kérdést.

Bakos Ágnes

2007-es alapítása óta halmozódik a SZOVA Zrt. adóssága, ennek ellenére vett fel 5,1 millió forintos jutalmat a tavalyi évre a 2014-ben kinevezett vezérigazgató – mondta Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője.

„Performansszal” kezdte a tájékoztatót a képviselő és Szalai Bálint, a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság tagja. Egy plakátot tekertek ki, rajta kérdések: tényleg felvett-e 5 millió forintos jutalmat a vezérigazgató, miközben a száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég dolgozói bruttó 40 ezer forintot kaptak?

Balassa Péter kiemelte: 125 ember juttatásának megfelelő összeget kapott, kaphatott Németh Gábor.

Balassa Péter arra a kérdésre is várja a választ, hogy kinek a felelőssége egy ekkora kifizetés, és miért titokban intézték?

Arra is választ vár a Jobbik, hogy hogyan tudja ellátni Németh Gábor a SZOVA vezérigazgatói munkakörét, miközben a celldömölki fürdőnél is vezető tisztségviselő, és a saját cégében is ügyvezető.

A két politikus azt mondta: Németh Gábor fizesse vissza, vagy utalja jótékony célra a SZOVA-tól felvett év végi jutalmat.

A Jobbik szeretné, ha a témát napirendre tűznék a januári közgyűlésen és Balassa Péter megkeresi az ügy tisztázására Puskás Tivadar polgármestert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!