Szombathely

2016.01.26. 19:05

Új eszközöket kaptak a vasi önkéntes tűzoltók

Hétfőn Körmenden és Sárváron, kedden pedig Szombathelyen adtak át eszközöket a Vas megyei önkéntes tűzoltóságoknak.

Vadas Krisztina

Hétfőn a körmendi és a sárvári laktanyában, kedden a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságágon adták át felszereléseket vasi önkéntes tűzoltóságoknak.

A Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség működési területén 23, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség területén pedig 21 önkéntes tűzoltó-egyesület kapott eszközt. Összesen 47 millió 578 ezer 74 forint összegű támogatást kaptak a vasi egyesületek.

Sárváron és Körmenden Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, megyei igazgató és Bozzai Lajos, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltószövetség titkára adta át az eszközöket, míg Szombathelyen Seper András, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató-helyettese, valamint Kovács András, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltószövetség elnöke köszöntötte az önkéntes szervezetek képviselőit.

Seper András elmondta, hogy Vas megyében 75 önkéntes tűzoltó-egyesület kötött megállapodást a katasztrófavédelmi igazgatósággal. Ezek a szervezetek 2015-ben 125 esetben vonultak ki és avatkoztak be, tűzesetkor és káresetkor egyaránt.

Vas megyéből – a tűzoltók mellett – a kőszegi Írottkő Mentőcsoport kapott orvosi felszereléseket és hordágyat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!