utazó RÓMA

2017.10.13. 10:00

Eredeti célját használnák ki a római Colosseumnak

Egy vállalkozó arról álmodik, hogy megújul a Colosseum, mint klasszikus aréna, és a mai közönségnek nyújt szórakoztató elő-adásokat.

A ma is lenyűgöző méretű Colosseumot évente több mint 6 millióan látogatják. Elgondolni is rémisztő, hogy itt valamikor gladiátorok harcoltak az életükért az oroszlánok és más vadon élő állatok ellen a közönség szórakoztatására.A ma is lenyűgöző méretű Colosseumot évente több mint 6 millióan látogatják. Elgondolni is rémisztő, hogy itt valamikor gladiátorok harcoltak az életükért az oroszlánok és más vadon élő állatok ellen a közönség szórakoztatására.A felújítási tervek mögött egy kulturális projektekkel foglalkozó olasz cég áll, amely nagy ambícióval fogott hozzá a létesítmény arculatának jövőbeni megváltoztatására. Három évvel ezelőtt kezdték itt megszervezni az első klasszikus zenei koncerteket. A szervezők most abban reménykednek, hogy rendszeres szórakoztató műsorok kapnak helyet a legendás arénában, és olyan nagy tömegeket vonzanak majd, mint a 2 ezer évvel ezelőtti viadalok – csak ma már, nem életre-halálra küzdenek majd egymással a fellépők.Az elmúlt negyven évben az aréna felső szintjeit lezárták. Ötéves, kiterjedt felújítás után hamarosan ismét megnyitják ezeket a szinteket a nyilvánosság előtt.A javítások során számos, eddig nem ismert történelmi vonatkozást tártak fel a történészek, méghozzá a középkori időkből: az arénának – amelynek felső szintjeiről messzire ellátni – jelentős védelmi szerepe is volt a középkorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!