Vámoscsalád

2015.04.15. 18:24

Jó név a Vámos, már ajándékot is hozott

A Kárpát-medencében 21 Vámos nevű település van, az egyik közülük a Vas megyei Vámoscsalád. A települések lakói összejárnak, összetartóak.

Némethy Mária

– Bók Mihálynak, a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége főtitkárának köszönhetjük, hogy összejöttek ezek a települések, s élénken tartják egymással a kapcsolatot. Mi nagyon örülünk ennek, mert utazásaink során sokféle programon vehetünk részt, ismereteket szerzünk és barátokat is egyúttal – árulja el Németh Imre, Vámoscsalád polgármestere.

Nagy Nikoletta, Németh Eszter és Fücsök Lilien az egyik Vámos-találkozón. Ott, a vetélkedőn, másodikak lettek (Fotó: Némethné Horváth Krisztina)

Erdéllyel, a Felvidékkel együtt 21 Vámos nevű település van a Kárpát-medencében, ezek közül 12 Magyarországon. Van nemzetközi és országos találkozójuk is, augusztus elején a Dunántúlról gyűlnek össze a Vámosok.

– Külön hozadéka ennek a kapcsolatnak, hogy községünkben megalakult a Hársfavirág Asszonykórus. A tagok rendszeresen összejárnak, népdalokat tanulnak, rendezvényeken fellépve Vámoscsaládot képviselik. Egy másik hozadéka, hogy ajándékokat kapunk. Így érkeztek már a falunkba elkobzott raklapok, számítástechnikai eszközök is – hallom Németh Imrétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!