Együtt élünk hét

2021.10.07. 07:00

A látássérültek életével ismerkedhetnek meg Szombathelyen

A jövő héten új helyszínen tartják meg az Együtt élünk hetet, amelynek során a vakok és gyengénlátók életével ismerkedhetnek meg a fiatalok.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN-archív/Szendi Péter

A nyolcadik alkalommal meghirdetett érzékenyítő hetet az oladi művelődési központból behozzák a belvárosba. A sötétszobát a sportház egyik termében rendezik be, az előcsarnokban pedig a látássérült emberek életét segítő eszközökkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Bősze György, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének elnöke elmondta, hogy ezúttal a tizenéveseket, fiatal felnőtteket szeretnék megszólítani. A hét napjain középiskolás csoportok váltják egymást. Valószínűleg senkit sem fog „hidegen hagyni” az élmény, amikor bekötött szemmel, egy sötét szobában kell olyan feladatokat elvégezni, mint a zoknik párosítása, a cipőfűző bekötése, pénz számolása, vagy egy egyszerű ételhez a hozzávalók összeválogatása.

A hét zárásaként ugyancsak a sportházban, szombaton 10 és 15 óra között rendezik meg a Tapintható univerzum című kiállítást, a Bakonyi Csillagászati Egyesület szervezésében. Kilencven háromdimenziós makett segítségével ismerhetjük meg az égitestek formáját, azok felszínét, bolygónk felületét. A program nemcsak látássérülteknek, hanem látóknak is érdekes élményt nyújt.

Nyitóképünkön: Élet fehér bottal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!