Vasi foci

2009.08.05. 21:20

Drogba hosszabbított, Huntelaar a Milanban, Aquilani a Liverpoolban - Hírek röviden

körkép - Hivatalosan is bejelentették, hogy az FC Liverpool leigazolja Alberto Aquilanit, az AS Roma labdarúgóját, Didier Drogba szerdán további három évvel meghosszabbította szerződését a Chelsea-nél, az AC Milan megszerezte Klaas-Jan Huntelaart, Edwin van der Sar, az angol futballbajnok Manchester United holland kapusa ujját törte, s műteni kellett - hírek a futball világából.

MTI

Ligakupa - Győri győzelem

Ligakupa, 3. forduló:
    B csoport:

Győri ETO FC-ZTE FC 3-1
Lombard FC Pápa-Kaposvári Rákóczi 0-1
Paksi FC-Videoton FC 0-1

    A csoport:

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 1-1
Kecskeméti TE-ERECO - Vasas 4-3
Ferencváros-Nyíregyháza Spartacus 4-0


Fülöpék válogatott csatárt igazoltak

 Az angol Premier League-ben érdekelt Sunderland klubrekordot jelentő tízmillió fontért leigazolta Darren Bentet, a Tottenham Hotspur válogatott labdarúgóját. Az egyesület honlapjának szerdai beszámolója szerint a 25 éves támadó négyéves szerződést kötött a Fülöp Mártont is foglalkoztató klubbal. Bentet két éve 16,5 millió fontért vette meg a Tottenham a Charlton Athletictől. A londoniaknál 79 mérkőzésen lépett pályára, és 25-ször volt eredményes.


Huntelaar a Milané - lapértesülés


 Az olasz Corriere dello sport című sportnapilap értesülése szerint az AC Milan megszerezte Klaas-Jan Huntelaart, a Real Madrid holland válogatott labdarúgóját. A gólerős támadóért 15 millió euró körüli összeget fizet a lombardiai klub. A 25 éves futballista csütörtökön érkezik Milánóba, ahol várhatóan négy évre szóló szerződést köt, idényenként 3,5 millió eurós fizetésért. 

Huntelaar januárban 20 millió euróért került Madridba, de az új vezetőedző, Manuel Pellegrini nem számol vele a következő szezonra. A Real Madrid megerősítette a tárgyalás tényét, egyúttal azonban közölte: egyezség egyelőre nincs.

Drogba szerződést hosszabbított a Chelsea-nél

 Didier Drogba szerdán további három évvel meghosszabbította szerződését a Chelsea-nél, így 2012-ig marad a londoniak labdarúgója.

"Szeretem ezt a klubot és továbbra is az a célom, hogy trófeákat nyerjek vele - nyilatkozta a 31 éves elefántcsontparti támadó. - Legfőképpen a Bajnokok Ligáját szeretném megnyerni, bízom benne, hogy idén miénk lesz a kupa."   Drogba 2004-ben szerződött a Kékekhez, azóta két bajnoki címet (2005, 2006), két FA Kupát (2007, 2009), valamint két Ligakupát (2005, 2007) nyert, összesen 216-szor lépett pályára.

Liverpool - Aquilani kerül Xabi Alonso helyére

Hivatalosan is bejelentették, hogy az FC Liverpool leigazolja Alberto Aquilanit, az AS Roma labdarúgóját. A Vörösök honlapja szerdán arról számolt be, hogy a 25 éves középpályás - akit a Real Madridhoz távozó Xabi Alonso helyére szerződtetnek - még a héten átesik át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. 
    
Az itáliai lapok úgy tudják, hogy az angol Premier League-ben szereplő klub öt évre szerződteti az olasz futballistát, és húszmillió eurót fizet érte. A Real Madrid harmincmilliót - más értesülések szerint harmincötöt - ad Alonsóért.

Ribéry újra edzésben

 Csaknem egy hónap elteltével ismét csapatával együtt edzett Franck Ribéry, a Bayern München francia válogatott labdarúgója. A müncheniek 26 éves középpályása ezt megelőzően július 12-én tréningezett utoljára a társaival, hivatalosan íngyulladás, illetve a lábán keletkezett vízhólyag miatt.. Ribéryt már az átigazolási szezon eleje óta csábította a Real Madrid, maga a játékos is úgy nyilatkozott, hogy a spanyol fővárosban folytatná pályafutását, végül nem lett semmi a klubváltásból.
    
Luis van Gaal, a Bayern vezetőedzője a visszatéréssel kapcsolatban azt mondta: biztos, hogy Ribéry nem lesz a kezdőcsapat tagja a szombati, Hoffenheim elleni bajnoki mérkőzésen, azt azonban még nem tudja, hogy a cserék közé nevezi-e őt.

Rekordmennyiségű bérletet adott el Hajnal Tamás klubja

Rekordmennyiségű bérletet értékesített már az idény kezdete előtt a Hajnal Tamást is foglalkoztató Borussia Dortmund labdarúgócsapata, amelynek 100 éves történetében még soha nem fogyott el 50 ezer 675 egész évre szóló belépő. A Dortmund szombaton kezdi meg a 2009/10-es pontvadászatot az 1. FC Köln ellen. Erre a találkozóra - az egyesület szerdai közlése szerint - eddig 75 ezren váltottak jegyet, az augusztus 19-i, Real Madrid elleni barátságos mérkőzésre pedig már 65 ezer belépő fogyott el.
 
A klub stadionja 80 ezer 552 férőhelyes.


Pirlo marad a Milanban

 Silvio Berlusconi, az AC Milan labdarúgócsapatának elnöke kijelentette: nem adják el Andrea Pirlót, az együttes világbajnok középpályását.  "Kaptunk néhány rendkívül komoly ajánlatot, de Andrea Pirlo velünk marad és itt fogja befejezni a karrierjét" - nyilatkozta az olasz kormányfő szerdán a klub hivatalos honlapjának.
    
A 30 éves futballistáért a Chelsea jelentkezett be, de Leonardo, a Milan új vezetőedzőjének külön kérésére nem engedik el.


Van der Sar ujját törte

Nem lesz ott az augusztus közepi szezonnyitón Edwin van der Sar, az angol futballbajnok Manchester United holland kapusa, mert ujját törte, s műteni kellett. A klub honlapjának szerdai közlése szerint a 38 éves hálóőr várhatóan két hónapig nem állhat együttese rendelkezésére. 
    
Van der Sar a német Bayern Münchennel vívott, múlt heti előkészületi mérkőzésen járt pórul egy büntető hárításakor. Kényszerű távolléte idején vagy Tomasz Kuszczak, vagy Ben Foster kap lehetőséget a kapuban.    
    
A Manchester mint bajnok vasárnap az FC Chelsea-vel, az FA Kupa győztesével játszik a londoni Wembley Stadionban a Community Shield keretében, gyakorlatilag az angol szuperkupáért, majd a rá következő szombaton, a Premier League nyitófordulójában a Birmingham ellen kezdi a pontvadászatot.

Ari Haan pénzt dobált, megbüntették

 A Kínában edzőként dolgozó Ari Haant, a volt sokszoros holland válogatott labdarúgót három mérkőzésre eltiltották a kispadról, mert egy neki nem tetsző ítélet után maroknyi aprópénzzel dobálta meg a játékvezetőt. A németalföldi szakember a tiltakozás e szokatlan formáját azt követően választotta, hogy csapata, a Szuperligában szereplő Chongqing Lifan ellen a bíró büntetőt ítélt, s ezzel kapott ki 3-2-re a bajnoki tabellát vezető Beijing Guoantól.
    
A hárommeccses büntetést indokolva a kínai futballszövetség közleményében úgy fogalmazott, hogy Haan inzultálta a játékvezetőt "erkölcstelen módon, és rossz hatást téve a társadalomra". Az edző 2.200 dollárnak megfelelő pénzbüntetést is kapott.


FIFA-világranglista - Magyarország 43., Brazília az élen

 Egy helyet javított júliusi pozícióján, így a 43. Magyarország a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb, szerdán kiadott világranglistáján, melynek élén továbbra is a Konföderációs Kupa-győztes brazilok állnak.  A FIFA honlapja alapján a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő együttesek közül a dánok a 15., a portugálok a 17., a svédek a 41., az albánok a 94., a máltaiak pedig a 146. helyen állnak. 
   
A válogatott következő ellenfele, Románia (augusztus 12., Puskás Stadion) jelenleg a 27. helyen áll.
    
A legfrissebb FIFA-ranglista (zárójelben a múlt havi állás):

 1. ( 1.) Brazília 1642 pont
 2. ( 2.) Spanyolország 1590
 3. ( 3.) Hollandia 1379
 4. ( 5.) Németország 1195
 5. ( 4.) Olaszország 1181
 6. ( 6.) Oroszország 1161
 7. ( 7.) Anglia 1135
 8. ( 8.) Argentína 1080
 9. ( 9.) Franciaország 1059
10. (10.) Horvátország 1031
...15. (15.) Dánia 909
...17. (17.) Portugália 881
...41. (42.) Svédország 702
...43. (44.) MAGYARORSZÁG 681
...94. (95.) Albánia 347
...146. (150.) Málta 140

Az UEFA-t nyugtalanítja a Real Madrid és a Manchester City költekezése


Az európai labdarúgást irányító UEFA nyugtalanságának adott hangot - amúgy nem először - a jellemzően a Real Madrid és a Manchester City által művelt játékosszerző gyakorlat miatt.

Az UEFA szerint a tehetős spanyol és angol klub torzzá tette az európai futball-átigazolási piacot azzal, hogy hatalmas összegeket költött új labdarúgók leigazolására, és fordít magas bérezésükre.
    
Elébb a Real, a spanyol bajnokság legutóbbi ezüstérmese áldozott mintegy 271 millió eurót erősítésekre, így mindenek előtt Cristiano Ronaldo, Kaká és Karim Benzema megszerzésével, míg az abu-dzabi arab sejkek tulajdonolta manchesteri klub megközelítőleg 170 milliót adott ki eddig azért, hogy a Premier League-ben az elmúlt szezonban gyengélkedő City az új idényben érdemben is labdába rúgjon, így aztán már a szigetországi csapat futballistája például olyan kiválóság, mint Carlos Tévez, Roque Santa Cruz, Gareth Barry, Emmanuel Adebayor és Kolo Toure.
    
"A jelenlegi általános financiális környezetben ez meglepetés, és kissé destabilizálja a piacot" - ejnye-bejnyézett a két klub "sorozatvételét" minősítve David Taylor UEFA-főtitkár.
    
Más kérdés, hogy amíg az UEFA csupán a szóbeli feddés eszközével él, és nemtetszésének enyhe formában ad hangot minden következmény nélkül, a kurzus mit sem változik: a vagyonos klubok - válság ide, krízis oda - vásárolnak tovább rendületlenül...

Laporta feljavítaná Messi szerződését

A spanyol futballbajnok FC Barcelona elnöke, Joan Laporta jelentősen javítani szeretné a csapat argentin világsztárjának, Lionel Messinek a szerződését.

A presidente a csapat egyesült államokbeli túrája közben nyilatkozott, hozzáfűzve, hogy reményei szerint már a közeljövőben sikerül a korábbiaknál sokkal jobb feltételeket kínáló új kontraktust aláírni Messivel, akit mindenképpen szeretnének megtartani.
    
Az elnök mindenek előtt az ördöngös támadó fizetését akarja megemelni, jóllehet eddig is a válogatott játékos kereste a legtöbbet a katalánok bajnokegyüttesénél, de szó van a jelenleg 2014-ig szóló megállapodás lejártának kiterjesztéséről, továbbá a csatár kivásárlási árának megnöveléséről is.    Ami ez utóbbit illeti: Messiért momentán 150 millió eurót kéne adnia annak, aki vinni szeretné.
    
Laporta azonban bármi áron meg akarja tartani őt, ráadásul Messi is ragaszkodik a Barcához. Az elnök keddi nyilatkozatában így fogalmazott a klub internetes honlapján: "Örülünk, hogy köztünk van, büszkék vagyunk rá, ő egy zseniális játékos, aki jelenleg a világ legjobb futballistája."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!