Vasi foci

2009.08.01. 18:59

Király Gábor bravúrjaival jutott tovább az 1860 München a kupában

Padernborn - Idegenben 1:0-ra győzött Király Gábor csapata, az 1860 München a Német Kupa első fordulójában a Paderborn ellen. A szombathelyi kapus többször is bravúrral hárított, így "az oroszlánok" a meccs végig meg tudták őrizni a minimális előnyt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Némiképp szerencsés győzelem, így értékelte az 1860 München hivatalos oldala a kupasikert. A Bundesliga II-be most felkerült Paderborn az első félidőben került hátrányba: a müncheniek a 24. percben szereztek vezetést, aztán majdnem dupláztak is, de a helyzet kimaradt. Királynak a 31. percben akadt komoly védenivalója, ekkor egy közeli lövést ütött ki. 


Király első bravúrja: egy közeli lövést ütött ki a szombathely kapus. Kép forrása: 1860 München

A második félidőt alaposan megnyomta a hazai csapat, és Király kétszer is megmutathatta klaszisát. Az 55. percben egy kapáslövést hárított, majd az 59-ben egy fejest védett. A meccs végén az 1860 München bebiztosíthatta volna a továbbjutást, de három kontrát is elszórakoztak a csatárok. A  hosszabbítás végén majdnem meglett a böjtje a könnyelműségnek: az utolsó támadásból kapufát fejeltek a hazaiak, majd kétszer közelről lőhettek, a müncheni védelem mindkét alkalommal a gólvonalról tisztázott - sőt, a hazaiak szerint az utolsó lövést azon túlról rúgták ki a bekkek, azonban a játékvezető nem ítélt gólt, így az 1860 München jutott a második körbe.

Ewald Lienen, az 1860 edzője csak első félidővel és Király Gáborral volt elégedett. Úgy fogalmazott, hogy a magyar kapus parádés védéseivel tartotta életben a csapatát a második játékrész kritikus időszakában, és meggyőző teljesítményt nyújtott. Az 1860 jövő héten játssza első bajnokiját a TuS Koblenz ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!