Vasi foci

2009.08.01. 20:14

Otthon tartotta a Mitropa-kupát a körmendi futballcsapat

Körmend - A Körmendi FC-Boldizsár Trans csapata nyerte a Mitropa-kupát, a három régió amatőr labdarúgótornáját.

Vastag Nándor

A tornát – melyen 2x30 perces meccseket játszottak a csapatok – a Vas és a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztály győztesének, a Körmend és a Győrszemere a mérkőzése nyitotta. A Marton – Hercegh (Orsos), Csenterics, Bíró, Bozóki (Varga) – Seres (Réczeg), Sárközi, Szolyák, Nagy I K. – Niksz, Németh összeállításban pályára lépő Rába-partiak és riválisuk előtt is több helyzet adódott, de csak a hazaiak találtak a kapuba. Németh a 12. percben 11-esből, majd a 33. percben akcióból volt eredményes, s a Körmend 2:0-ra nyert.

A második meccsen a burgerlandi bajnok, az ASK Baumgarten 1:0-ra győzött a Győrszemere KSK ellen, így a záró, Körmend – Baumgarten találkozón az első hely volt a tét a csapatok számára.

A két gárda küzdelmes mérkőzést vívott. A Simon – Varga, Csentetics (Nagy I K., Kovács), Sárközi, Bíró – Orsos, Hercegh, Seres, Szolyák – Réczeg (Bozóki), Niksz felállású vasiak aktívabbak voltak az első játékrészben, melynek 27. percében Orsos bal oldali beadása egy osztrák védő lábáról pattant a kapuba. A szünet után pár perccel egyenlített a rivális, majd mezőnyfölényt harcolt ki, de több gól már nem született, így az 1:1-gyel a Körmendi FC nyerte a vélhetően utolsó Mitropa-kupát. A vasi csapatok korábban kétszer győztek, 1995-ben a Bük, 2001-ben a Püspökmolnári hódította el a kupát.

A végeredmény: 1. Körmendi FC-Boldizsár Trans, 2. ASK Baumgarten, 3. Győrszemere KSK:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!