Vasi foci

2009.12.04. 17:07

Tavasszal feljebb lépne az acsádi focicsapat

A reméltnél hátrébb, csupán a hetedik helyen zárta az őszi szezont a megyei III. osztály Nyugati-csoportjában szereplő Acsád-Meszlen labdarúgócsapata.

Pum András

A Balaitz Gyula irányította acsádi csapat a tavalyi szezonban a harmadik helyen végzett, idén azonban - egyelőre legalábbis - nem sikerült megismételnie a 2008/2009-es év eredményét. Az acsádiak 13 meccsen ötször nyertek, négy-négy döntetlent és vereséget gyűjtöttek be, 38 gólt szereztek és 19-et kaptak - ez pedig csupán a hetedik helyre volt elég.

- Őszintén szólva borítékolni lehetett, hogy nem lesz egy diadalmenet az idei őszünk, hiszen már nyáron is jónéhány játékosom bajlódott sérüléssel - mondta Balaitz Gyula. - Menetközben pedig nem hogy csökkentek volna a gondjaink, egyre több és több problémánk lett. Továbbra sem kerültek el bennünk a sérülések, ráadásul munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt sok játékos hiányzott a csapatból. Emiatt sajnos edzeni sem tudtunk - ez szó szerint értendő, hiszen még a heti egy foglalkozást sem volt kinek megtartani.  Szerencsére fiatal, fősikolán, egyetemen tanuló játékosaink hétközben az órákon tudtak mozogni, de persze ez nem ugyanaz, mintha a komplett csapat tréningezne. Ráadásul fiatalabb játékosaink kezdőcsapatba történő beillesztése amúgy sem ment egyik pilanatról a másikra. Jómagam a szezon előtt első ötbe vártam a csapatot a bajnokság végére, szerencsére ez még összejöhet, hiszen nem vagyunk beláthatatlan távolságban az éllovasoktól.

- Akadt néhány jó mérkőzésünk, gondolok itt a mindenkor rangadónak számító, Söpte elleni összecsapásunkra, ahol 3:3-ra végeztünk. De említhetném a Vasasszonyfa elleni hazai találkozónkat, ott bizony könnyen meglehetett volna a meccs, sajnos a végén mégis 3:2-re kikaptunk. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni a csapatból, valamennyi játékosom küzdött ahogy ereje engedte. Hogy a többi csapatból kit emelnék ki? Nekem tetszett a söptei Udvardi László és Kovács Erik játéka, de a vasasszonyfai Desits-fivérek - József és Zoltán - játékára sem lehetett panasz az ősz folyamán.

- Mi egyébként leggyakrabban a Horváth I. Á. - Farkas, Kocsis, Németh S., Varga Sz. - Boros, Kömendi, Szalai, Varga L. - Janzsó, Kovács G. összeállításban szerepeltünk. Remélem a téli szünetben sikerül erősítenünk, és az is javunkra válna, ha sikerülne néhány tornatermi edzést tető alá hozni. Megfelelő felkészüléssel biztos vagyok bent, hogy elindulunk felfelé a táblázaton - zárta szavait Balaitz Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!