Vasi foci

2011.05.11. 10:08

Labdarúgó NB I.: 1-4-ről mentett pontot az FTC, kikapott a Siófok

Bár a félidőben 4-1-re vezetett a vendég Zalaegerszeg, végül kiegyenlített a Ferencváros a labdarúgó Monicomp Liga 28. fordulójának kedd esti mérkőzésén, így a fővárosi csapat megőrizte harmadik helyét a tabellán.

MTI

Ferencváros-ZTE FC 4-4 (1-4)
Albert Stadion, 4000 néző, v
.: Kassai
gólszerzők: Schembri (34., 83.), Pölöskey (56.), Heinz (74.), illetve Szalai (16.), Balázs (18.), Turkovs (27.), Kamber (38.)
sárga lap: Abdi (25.), Morales (69.), Csizmadia (73.), Pölöskey (89.), illetve Kamber (42.), Szalai (60.)

Ferencváros:Haber - Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Rodenbücher (Józsi, 28.) - Abdi (Heinz, 54.), Stanic (Dragóner, 84.), Morales, Junior - Schembri, Pölöskey

ZTE FC:Vlaszák - Szalai (Kocsárdi, 63.), Kovács G., Bogunovic, Miljatovic, Panikvar - Simonfalvi (Rajcomar, 81.), Kamber, Horváth A. (I. Delic, 58.), Balázs - Turkovs

A Zalaegerszeg kezdte nagyobb lendülettel a dobogós helyekért csatázó csapatok összecsapását, a hazaiak kissé enerváltnak és idegesnek tűntek. A vendégek bő negyedóra alatt kétgólos előnyre tettek szert, s ettől még nagyobb önbizalommal futballoztak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, s úgy tűnt, a harmadik találatukkal hamar eldöntötték a három pont sorsát. A hazaiak ugyan váratlanul szépítettek, de a zalaiak Kamber bombagóljával gyorsan lehűtötték a kedélyeket és visszaállították a háromgólos különbséget a szünetre.

A folytatásra rendezte sorait a Ferencváros, amely tíz perc elteltével ismét szépített, majd az idő előrehaladtával egyre inkább kapujához szegezte riválisát. A vendégek nem bírták a nyomást, s előbb Heinz talált be, majd Schembri második góljával már egyenlített. A hátralévő időben is a Ferencváros akarata érvényesült, megvolt az esélye a győzelemre, de végül nem sikerült újabb gólt szereznie, így az ellentétes félidőket figyelembe véve igazságos döntetlen született.

Vasas-Híd - Lombard FC Pápa 1-1 (0-0)
Illovszky Stadion, 1000 méző, v
.: Böcskei
gólszerző: Beliczky (67.), illetve Bali (86.)
sárga lap: Rezes (80.), Lisztes (83.), illetve Nagy S. (31.)

Vasas-Híd: Németh G. - Kulcsár D., Mileusnic, Gáspár, Katona M. - Lázok (Arsic, 74.), Kovács G., Lisztes, Rezes - Ferenczi, Szilágyi P. (Beliczky, a szünetben)

Lombard FC Pápa:Szűcs L. - Nagy S. (Takács P., a szünetben), Tóth G., Supic, Németh M. - Rebrik, Gyömbér, Bárányos - Quintero (Szabó Zs., a szünetben), Maric, Palkó (Bali, 71.)

Bár pápai lehetőséggel indult a mérkőzés, az első félidőben inkább a Vasas akarata érvényesült, a hazaiak azonban csak egy lesállásból született gólt szereztek, így döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A szünetben mindkét edző cserékkel próbált frissíteni együttesén, de a játék színvonala ettől nem emelkedett. A Vasas fölénye a félidő derekán góllá érett. A Pápa - kissé váratlanul - a hajrában egyenlíteni tudott, így megőrizte hét éve tartó veretlenségét a fővárosi gárda ellen.

 

Szolnoki MÁV FC–DVSC-TEVA 1-2 (0-2)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 500 néző, vezette
: Farkas
gólszerzők: Tchami (49.), illetve Szakály (9.), Coulibaly (19.)
sárga lap: Djurovic (43.), Szalai B. (63.), Némedi (91.), illetve Ramos (64.)

Szolnok:Melnicenko – Milicic, Némedi, Djurovic, Vukomanovic – Búrány, Szalai B. (Ngalle, 70.) – Fitos (Tchami, a szünetben), Jokic (Gosic, 77.), Lengyel B. – Zsolnai

 Debrecen:Novakovic (Verpecz, 61.) – Nikolov, Simac, Szűcs I. (Mijadinoski, 4.), Fodor M. – Ramos – Bódi (Nagy Z., 83.), Szakály P., Illés Gy., Farkas II. B. – Coulibaly

 Ahogy szombaton a Ferencváros ellen, úgy ezúttal a Debrecennel szemben is rosszul kezdett a szolnoki csapat: a vendégek két jobb oldali támadást követően tíz perc alatt kétgólos előnyt szereztek. A félidő további részében a hajdúságiak jól tartották a labdát, míg a hazaiak szórványos támadásai kevés veszélyt jelentettek Novakovic kapujára.

A fordulást követően Jokic vezérletével felpörgette a játékot a szolnoki csapat és a lesipuskás Tchami révén szépíteni tudott. A folytatásban is a hazaiak maradtak támadásban, de az ívelgetéseket a Loki belső védői könnyedén hárították. A hajrában Szakály Péter tovább növelhette volna az előnyét, de közeli lövését Melnicenko bravúrral hárította. Az utolsó percekben a Debrecen már csak az eredmény tartására törekedett, a szolnoki kísérleteket pedig nem kísérte szerencse.


BFC Siófok-Paksi FC 1-3 (1-2)
Siófok, 700 néző, v.:
Garcia
gólszerzők: Homma (14.), illetve Sifter (20.), Böde (31.), Éger (86., 11-esből)
sárga lap: Tusori (37.), Katona (64.), Fehér (75.), Mogyorósi (86.)

Siófok: Molnár P. - Mogyorósi, Katona, Fehér, Novák - Csordás, Tusori (Ludánszki, 86.), Lukács, Melczer - Homma - Csermelyi (Henry, a szünetben)

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Sifter (Mészáros I., 60.), Sipeki - Kiss T., Böde, Magasföldi - Montvai (Haraszti, 69.)

A hazai pályán leggyengébb mutatóval rendelkező siófokiak kezdtek jobban a bajnoki második Paks ellen, így megérdemelten jutottak előnyhöz, ám egy szabadrúgásból született góllal egyenlítettek a vendégek, akik Böde szépségdíjas találatával meg is fordították a találkozót a szünetre.

A folytatásban Csordás hagyta ki a meccs helyzetét, míg a másik oldalon Éger egy vitatható büntetővel eldöntötte a mérkőzést, igaz, az utolsó pillanatokban még Csernyánszki bemutatott egy bravúrt Henry helyzeténél.

A forduló további programja, szerda:
Újpest FC - Kecskeméti TE-ERECO 17:30 ó
Videoton FC-Kaposvári Rákóczi 19 ó
MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 20 ó
Győri ETO FC-Budapest Honvéd 20 ó  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!