Vasi foci

2014.03.23. 19:25

A Viktória 9-0-ra kiütötte az Újpestet

Szombathely - A harmadik helyen, az Újpest elleni kiütéses, 9-0-s győzelemmel zárta a Viktória-Trend Optika FC labdarúgócsapata a női NB I. alapszakaszát.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC -Újpesti TE 9-0 (4-0). Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Kártyás.

Viktória: Földes Tischler, Tóth A., Ferencsik (Soós, 68.), Vörös Harsányi Nagy D. (Horváth L., 75.), MANHART, MARSAI, MAGYARICS (Csidei, 68.) Németh L. Edző: Mitterstiller Csaba.

Újpest: Bíró Szennai, Szabó I., Durkó, Nagy B. Tóth K., Nagy Sz., Kiss K. (Kakuk, 75.), Kiss F. Aszódi (Clingir, 75.), Dohány. Edző: Oroszi Sándor.

Az első perctől kezdve óriási fölényben futballoztak a szombathelyiek, és már az első negyedórában több ziccert is elhibáztak. A gólok sorát a 20. percben Ferencsik nyitotta, majd öt perc elteltével Magyarics egyéni akcióból növelte a Viktória előnyét. Szűk félóra elteltével a Nagy Dóra buktatásáért megítélt büntetőt Marsai értékesítette 3-0 , el is dőlt a mérkőzés. A szünet előtt Manhart négyre növelte a szombathelyi csapat előnyét. Fordulás után sem változott a játék képe, a vasi csapat támadott, és bár a fővárosi gárda is el-eljutott Földesi kapujáig, a meccsen egyetlen helyzetet sem sikerült kidolgoznia. Folytatódott a hazaiak gólfesztiválja, emellett rengeteg helyzetet is elhibáztak a vendéglátók. A Viktória futballistái szebbnél szebb találatokat szereztek és a kapu előtt is önzetlenek voltak. Az utolsó tíz percre 6-0-val fordultak a csapatok. Nem álltak le a viktóriások, a hajrában az osztrák Manhart mesterhármasával kialakult a 9-0-s végeredmény.

A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a vasiak akár jóval nagyobb arányban is nyerhettek volna.

Gólszerzők: Manhart a 43., a 80., a 85., a 91., Magyarics a 25, és a 65., Ferencsik a 20., Marsai 11-esből a 29. percben.

Mitterstiller Csaba: - Kötelező győzelmet arattunk. Dicséret illeti a lányokat, mert komolyan vették a mérkőzést. Az önbizalmunk szempontjából is fontos siker volt a mai. Hétvégén indul a bajnokság legérdekesebb, legizgalmasabb szakasza, remélem, ott is sikeresek leszünk.

További eredmények: Femina- FTC 1-1, Astra -Szeged 7-0, Budapest Honvéd- MTK Hungária

Hétvégén kezdődik a felsőházi rájátszás, az első fordulóban a Viktória szombaton 11.30-as kezdéssel a bajnoki címvédő, listavezető MTK Hungária vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!