Vasi foci

2014.06.10. 13:25

Ötödik a Nádasdy

A Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola I. korcsoportos csapata ötödik helyezést szerzett a labdarúgó diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

A fonyódligeti I. korcsoportos labdarúgó diákolimpián húsz csapat négy csoportban kezdte meg a küzdelmeket. Az A jelűben szerepelt a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola együttese, amely a nyíregyháziaktól 2-1-re kikapott, ám a folytatásban három győzelmet aratott: a Mohácsot 5-3-ra, a Nagyatádot 2-0-ra, a Balassagyarmatot pedig 2-0-ra verte. A három győzelem és egy vereség a csoportban második helyezést ért, így a sárváriak nyolcaddöntőt játszhattak. Miután az Egertől 5-0-s vereséget szenvedtek, az 5–8. helyért folytathatták. Két győzelemmel el is érték a négyes legelőkelőbb helyezését, az 5. helyet; a székesfehérváriakat 2-1-re, a Hajdúszoboszlót 5-0-ra győzték le.

A Nádasdy csapatának tagjai: Baranyai Dániel, Fülöp Máté, Horváth Benedek, Horváth Csongor, Pupp Dominik, Horváth Kornél, Kiss Roland, Radó Máté, Szlámer Kornél, Wieder Marcell. Felkészítő: Nardai Csaba.

A II. korcsoportos fiúknál a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata képviselte Vas megyét. A szombathelyieknek kevésbé jól sikerült az országos döntő. Csoportjukban három vereséget könyvelhettek el – a Tatabányától 2-0-ra, a Bonyhádtól 3-2-re, a Soprontól 6-3-ra kaptak ki –, a Békéscsabával pedig 1-1-es döntetlent játszottak. A csoport ötödik helyéről már csak a 17–20. helyekért maradhattak versenyben. A Salgótarjánt 2-0-ra verte a Geröly Zsolt által felkészített csapat, a Nyíregyháza elleni döntetlen (1-1) után pedig büntetőkkel (3-2) bebiztosította a 17. helyet a Derkovits.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!