Vasi foci

2014.09.09. 15:13

Futsal: érvényesült a papírforma Győrben

Győr – A papírformának megfelelően kiadós győri vereséggel folytatta hétfőn este az NB I-es futsalbajnokságot a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

A 3. játéknapon a bajnoki cím első számú várományosa, a légiósok, válogatott játékosok egész sorát felvonultató Rába ETO fogadta a szombathelyieket. Akiktől két kulcsember, Vidák eltiltás, Gulyás pedig sérülés miatt hiányzott. A zöld-fehérek a tisztes helytállás reményében léptek pályára.

Rába ETO–Swietelsky-Haladás VSE 10-2 (5-1)

Győr, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Futó, Baghy (Gál).

Győr: Tóth Gy. – Lódi, Palomeque, Dróth, Calvo Rodriguez. Csere: Balázs (kapus), Harnisch, Calvo Pardo, Solano, Bognár, Püspök, Gorjánácz, Hegyesi, Sáhó. Edző: Illa Sole Jordi.

HVSE: Tyukász – Gyurcsányi, Horváth P., NÉMETH P., Öreglaki. Csere: Matyi (kapus), Borsi, Hajmási, Kiss M., Rácz, Biró, MÁRKUS. Edző: Marcos Angulo.

Gólszerzők: Palomeque 3 (1., 2., 7.), Calvo Pardo 2 (6., 25.), Bognár (9.), Calvo Rodriguez (22.), Harnisch (26.), Gorjánácz (35.), Solano (37.), ill. Németh P. (14.), Márkus (25.).

A HVSE szűk két perc alatt két gólt kapott, sőt nem sokkal később már öt gól volt a hazaiak előnye (9. perc: 5-0). A győriek gyorsan, pontosan, agresszívan játszottak, alig-alig volt a labda a szombathelyieknél. A házigazda fordulás után sem lassított, gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát. A HVSE ezúttal nem volt egy súlycsoportban profi ellenfelével – igaz, a játékoskeret, a költségvetés, a körülmények alapján nem is lehetett. Ha a HVSE teljes kerettel állhatott volna ki, és minden játékosa tudása legjavát nyújtotta volna, ezen az estén akkor is lett volna 5-6 gól különbség az ETO javára.

Marcos Angulo: – A Győr jobb csapat, megérdemelten nyert – de mi rendkívül gyenge védekezéssel segítettük ellenfelünket. Voltak a mérkőzésnek pozitívumai, például az utolsó öt percben öt a négy ellen játszottunk, és egészen jól oldottuk meg ezt a feladatot. De látható, sok még a dolgunk, főleg a védekezésünket kell rendbe raknunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!