Vasi foci

2014.10.02. 16:50

Rangadó Cellben és Kenyeriben

A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály Szombathelyi-, Körmendi- és Sárvári-csoportjában is.

Török Tibor

Megyei I.

 

A 7. forduló után elköszönt a Vasvár edzője, Konrád Péter. A zalai edző 2011 nyara óta irányította a város csapatát,

2012-ben megyei II-es bajnokságot nyert a gárda a rivális Magyarszecsőd előtt, a 2012/2013-as bajokságban 8., a tavalyi kiírásban 6. lett a megyei I-ben. A trénertől a Smolczer Róbert-Bíró Zoltán játékos-edző páros vette át a szakmai munkát.

- Rengeteg elvégzett munka van a csapat mögött - mondta el lapunk érdeklődésére a leköszönt edző , hiszen készülni kellett arra, hogy az őszi meccseinket idegenben játsszuk le a pályafelújítás miatt. A döntésem inkább pedagógiai jellegű, úgy éreztem, a társaság új impulzusokra van szüksége. Nem szakadok el Vasvártól, régóta beszélgetünk egy nagyobb utánpótlás-műhelyről és női szakosztály indításáról. Fájó döntést hoztam, a szívem vérzik, de az eszemre hallgattam, amikor elköszöntem. Úgy érzem, erre a húzásra szükség volt ahhoz, hogy a csapat magasabb szintre tudjon lépni. Erre pedig a két játékos-edző személye a biztosíték.

8. forduló, október 4. szombat 16:00: Répcelak -Kemenesalja (Vass I.), Jánosháza- Csepreg (Horváth P.), Tabak1 Szentgotthárd -Tápláni KSK (Szabó III.), Bük Vép (Kártyás K.), Celldömölk -Körmend (Tuczai). Október 5. vasárnap, 16:00: Rábapaty -Vasvár (Gaál), Kemenesmagasi -Kőszeg (Boda Gy.), Uraiújfalu -Király (Derdák).

A Megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt (Grafika: Kelemen Attila)

Megyei II.

 

A Szombathelyi-csoportban talán a Spari -Ják derbit övezi a legnagyobb figyelem. A Spari nagyon belelendült, két iksze, négy győzelme van, még veretlen. A legutóbbi két meccsén 15 (!) gólig jutott. Nem véletlenül áll a tabella második fokán. Ez a Ják viszont nem az a Ják, amely tavaly még a kiesés ellen küzdött. A gárda ott toporog az élmezőny nyomában, negyedik a tabellán, zsinórban három győzelmet tud maga mögött. Minkét fél számára tökéletes erőfelmérő lesz a találkozó. Az éllovas Táplán hazai pályán, a harmadik Lukácsháza idegenben gyarapíthatja pontjai számát.

A Szentpéterfa -Torony meccset korábban, 13 órás kezdéssel rendezik.

Szombathelyi-csoport, a 8. forduló menetrendje, vasárnap, 13.00: Szentpéterfa -Torony (Gergye). Vasárnap, 16.00: Vasszécseny- Balogunyom (Egyed), Újperint -Honvéd-Sé (Hittaller), Söpte -Zanat (Németh T.), Táplánszentkereszt- Gyöngyöshermán-Szentkirály (Rohács), Elektromol-Spari -Ják (Szabó III. Z.), Herény-Alfavill- Schott Lukácsháza (Németh T.), Felsőcsatár -Tanakajd (Tóth R.).

A Körmendi-csoportban ezúttal nincs kifejezetten rangadó. A rendkívül sűrű élmezőny tagjaira elvileg papírforma mérkőzések várnak persze a labda gömbölyű, meglepetés bárkit érhet. A Körmend VSE Magyarszecsőd lokális derbire azonban vélhetően sok néző lesz kíváncsi. De érdekes csatának tűnik a Szakonyfalu Nádasd összecsapás is.

Körmendi-csoport, a 8. forduló műsora, vasárnap, 16.00: Rábagyarmat -Bajánsenye (Süle), Szakonyfalu -Nádasd (Kovács Zs.), Őriszentpéter -Csákánydoroszló (Újházi), Körmendi Téglagyár Sport36 -Rábatótfalu (Máhr), Csörötnek Szarvaskend (Sály), Autó Egyed Vasalja -Viszák (Bereczky), Tuti Textil Körmendi VSE- Magyarszecsőd (Kondor).

A Sárvári-csoportban a hétvége rangadóját a tabella 2. helyén álló Szeleste és a 4. helyen tanyázó Kenyeri vívja. Ez utóbbi alakulat lesz a pályaválasztó. A kenyeriek trénere, Pungor István elmondta, hogy egy nagyon masszív, jó csapat lesz az ellenfelük:

- Remek formában kezdte a bajnokságot a Szeleste, öt győzelmet arattak és két döntetlent értek el vereség nélkül. Szerintem a pillanatnyi forma fog dönteni a rangadón. Ám addig is egy-két helyen rendet kell rakni a csapatunk háza táján. Egyrészt az edzéslátogatottságon kell javítanunk, mivel a munkahelyi elfoglaltságok akadályozzák a munkánkat: sok a délutános. Mindemellett fejben is javulnia kell pár játékosunknak, ha ezt sikerül a hétvégére megoldanunk, akkor minden esélyünk megvan egy jó eredmény elérésre.

A Szeleste-Pósfa szakosztályvezetője, Rozmán Róbert leszögezte, hogy már egy jó ideje készülnek a Kenyeri elleni mérkőzésre:

- A Szeleste Egyesülete nem tétlenkedett az elmúlt hetekben, és a begyűjtött információk alapján erősen készül a támadó stílusban játszó Kenyeri ellen. Mindig is szoros meccset szokott vívni egymással a két csapat, ami vélhetőleg ezúttal sem lesz másként. A játékosaink már nagyon várják a találkozót, melyen a fő cél a három pont megszerzése.

Sárvári-csoport, 8. forduló szombat, 16 óra: Kenyeri Szeleste-Pósfa (Kovács B.), Püspökmolnári Pecöl (Fülöp Z.). Vasárnap, 16 óra: Ikervár Csénye (Makai), Mersevát Gérce-Vásárosmiske (Fülöp L.), Rábahídvég -Simaság (Molnár), Jákfa -Sitke (Kedves), Rum -Szergény (Bagoly).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!