Vasi foci

2010.04.02. 10:42

Eldőlhet a bajnoki cím Angliában: a Manchestert fogadja a Chelsea

A kedden bokasérülést szenvedett házi gólkirálya, Wayne Rooney nélkül néz szembe a címvédő és listavezető Manchester United a második helyezett Chelsea-vel szombaton, az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában.

MTI

Az összecsapás a bajnoki cím szempontjából sorsdöntő lehet, mert az ezúttal vendégként pályára lépő londoniak egypontos hátrányukat egy győzelemmel kétpontos előnnyé alakíthatják, ráadásul mivel korábban már kiestek a Bajnokok Ligájából, valamivel kipihentebben várják a rangadót.

A Manchesterben a kedden a Bayern München ellen elvesztett BL-negyeddöntőn megsérült Rooney helyett minden bizonnyal a legutóbbi fordulóban két gólt szerzett Dimitar Berbatov lesz a kezdő, de Sir Alex Ferguson, a MU skót vezetőedzője kilátásba helyezte, hogy az előző szezonban fontos találatokat szerzett, 18 éves olasz Federico Machedát is pályára küldi.

"Szörnyű idénye volt, tele sérülésekkel, de a Bolton ellen már játszhatott, és nagyon elégedettek voltunk a teljesítményével" - mondta Ferguson.

Carlo Ancelotti, a Chelsea olasz vezetőedzője Fergusonnal ellentétben nem küzd csatárgondokkal, Didier Drogba és Nicolas Anelka egyaránt egészségesek, míg a támadó középpályás Frank Lampard remek formában van, s a legutóbbi, Aston Villa ellen 7-1-re megnyert bajnokin négyszer is betalált. A statisztika alapján ugyanakkor nem a londoni kékek az esélyesek: az elmúlt öt idényben egyszer sem tudtak győzni az Old Traffordon.

A jelenleg harmadik Arsenal a tabella 14. pozícióját elfoglaló Wolverhamptont látja vendégül szombaton. Az Ágyúsok számára az lenne a legkedvezőbb, ha Manchesterben döntetlen születne, mert így egy győzelemmel közelebb kerülnének az első két helyezetthez. A londoniak ugyanakkor három kulcsjátékosukat is elvesztették a Barcelona ellen szerdán lejátszott, és 2-2-re végződött Bajnokok Ligája-összecsapáson: a csapatkapitány Cesc Fabregas, az orosz Andrej Arsavin és a francia William Gallas egyaránt megsérültek.

A negyedik, utolsó BL-indulási jogot jelentő pozícióra leginkább esélyes Tottenham Hotspur a magyar válogatott kapus Fülöp Mártont az utóbbi időben mellőző Sunderlandhez látogat. A Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham vasárnap a Wigan Athletic együttesét fogadja.

Premier League, 33. forduló
:
 
szombat:
  
Manchester United-Chelsea 13:45 ó
Arsenal-Wolverhampton Wanderers 16
Bolton Wanderers-Aston Villa 16
Portsmouth-Blackburn Rovers 16
Stoke City-Hull City 16
Sunderland-Tottenham Hotspur 16
Burnley-Manchester City 18:30 

vasárnap:
Birmingham City-FC Liverpool 16 ó
Fulham-Wigan Athletic 16
Everton-West Ham United 17

A bajnokság állása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!