Vasi foci

2015.04.12. 18:18

Megyei I.: A Körmend megszenvedett a Szentgotthárd ellen,Vasváron győzött a Csepreg

A Büköt büntette az összes elhullajtott pontjáért a Király a 22. fordulóban, az Uraiújfalu belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba, a Csepreg pedig véget vetett a Vasvár jó szériájának.

Török Tibor

Büki TK -Király SZE 1-6 (0-3). Bük, 80 néző, vezette: Magyar.

Gól: Németh P. 9., László D. 20. Tóth Milán 3 (26., 68., 90.), Hajmási M. 51.

Bük: Berényi Kovács D., Kocsis, NÉMETH T., Somlai Sárközi (Szőke), Horváth M., Wágner, Büki, Kovács R. Kiss D. (Tóth B.), Bogdán (HORVÁTH B.). Edző: Kiss István

Király: Neczpál Kiss K., KISS B., BAGÓ Kovács R. -SÁSDI, LÁSZLÓ- Barcza (Simon), Hajmási (Koncz), TÓTH M.- NÉMETH P. (Nagy G.). Megbízott edző: Komláti István.

A tavasszal 10 pontot szerző hazaiak és sok pontot hullajtó vendégek összecsapása jó meccset ígért, de aztán 10 perc játék után a Királynak mindössze negyedóra kellett, hogy elrendezze a mérkőzést. Előbb Németh P. saját maga talált be, majd Lászlónak adott gólpasszt, utána pedig Tóth Milán cselezte magát gólhelyzetbe és ha már ott volt, értékesítette is a lehetőséget. A szünetig hátralévő időben aztán a Király nyugodtan játszott, és tartotta a számára nagyon kellemes eredményt

A szünet után más szellemben futballozott a Bük, azonban a Király növelte előnyét egy szabadrúgás és egy büntető után az utóbbi előtt a az ismét csatárként pályára lépő kapus Nagy Gergőt buktatták. A vendégek továbbra is kontráztak, a hazaiak pedig átálltak három csatárra, a csereként Horváth B. szépségdíjas góllal még valamennyit kozmetikázott az eredményen.

A hazaiak nagyon ossz napot fogtak ki, a vendégek pedig jól futballozva, kiváló arányban használták ki a lehetőségeiket.

Celldömölki VSE -Rábapatyi KSK 5-0 (2-0). Celldömölk, 200 néző, vezette: Kovács Balázs.

Gól: Bodor 32., Varga J. 45., Manganelli 49., Németh J. 55., Piri 82.

CVSE: Heiner Vajda, BODOR, VARGA J., Györkös (Lendvai) Enyingi Marcell (Boda), MANGANELLI (Szuh), Enyingi Márk, Virág (Horváth D.) PIRI, Pungor (NÉMETH J.). Edző: Koman Vladimir.

Rábapaty: Varga D. Dovánszk , Csupor, Tőke, Enzsöl GOSZTOLYA, Király Zs. ( Kovács Zs.), Toldi, Király L. Bíró (Németh Á.), Baksay (Fehér). Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Már a kezdő sípszó után azonnal magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, beszorította ellenfelét a kapuja elé. Olykor a vendégek összes játékosa a kaputól húsz méterre védekezett, levegőben lógott a Cell vezető gólja, de a sok helyzet kimaradt, mert az utolsó passzokba mindig valami hiba csúszott.

Ami aztán nem ment a kidolgozott helyzetekből, az sikerült a rögzített szituációkból. A félidő vége előtt két szabadrúgásvariációt is gólra váltott a hazai csapat, így biztos celli vezetés tudatában térhettek pihenőre a csapatok.

A második félidő is ott folytatódott ahol az első abbamaradt, szinte csak a vendégek térfelén folyt a játék, ami most már gólokban is megmutatkozott hisz még három góllal megterhelték a patyiak hálóját a hazai támadók. Összességében a hazai csapat könnyedén hozta a kötelező győzelmet a végig küzdő rábapatyiak ellen.

Tabak1 Szentgotthárd- Körmend 0-1 (0-0). Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Bazsó.

Gól: Cser 86.

Szentgotthárd: FÁBIÁN Balász (Csákvári), Bellovics, TÁMIS, HERCZEG Kovács G. (Horváth R.), Kovács T., Kocsis G. Düh (Merkli), Vass G. (Muszka), Nyári (Bugán). Edző: Heiter László.

Körmend: Berke Kurucz, Balikó, KÓSIK, CSER Tar (Kondor), Makai, TÖRÖK, Burka (Osvald) Sipos (Födő), Takács Á. (Horváth D.). Edző: Molnár Károly.

Az első félidőben jó iramú találkozót láthatott közönség, főleg mezőnyben folyt a játék, különösebb helyzet nélkül. A felek a középső harmadban gyűrték egymást, zártan és fegyelmezetten védekeztek, így a kapuk alig forogtak veszélyben.

A második játékrészre aztán fölénybe került a Körmend, a jól területeket jól hazaiakkal szemben főként átlövésekkel próbálkoztak. A szentgotthárdiak sajnálatos módon passzívnak bizonyultak az előrejátékban, és már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor egy kapu előtti kavarodás végén Cser betalált, és eldöntötte a három pont sorsát. A mutatott játék és lehetőségek alapján az egygólos körmendi siker megérdemelt.

Vép -Kemenesalja 3-0 (2-0). Vép, 100 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Versegi 2 (8., 20), Wágner 88.

Vép: Bezdi MESTER, WÁGNER, TAKÁCS, Vermes Dancs (Beke P.), Szalai (Balikó), Illés (Beke K.), Vajda (Szemes) Kiricsi (Őri), Versegi. Edző: Garics György.

Kemenesalja: Szíjártó Iker (Sebestyén), Kóbor, Veszprémi Á., Palotai (Regős) Horváth Zs. (Károly M.), Kóbor, Kiszlinger, Kovács Kristóf Németh R. (Ruzsa), Baranyai. Edző: Haraszti Zsolt.

A kezdésre nem panaszkodhattak Vépen: bvő tíz perc elforgása alatt már két góllal vezetett a hazai csapat, Versegi kétszer is bevette a vendégek kapuját. A biztos előny birtokában aztán visszavett a házigazda, így nagyjából annyi mindent történt a hátralévő időben, mint egy posztmodern orosz drámában. A Kemenesalja igyekezett, azon a próbálkozásaik rendre elhaltak a jól záró védelmen.

A második félidő is mezőnyjátékkal telt, a sok korosztályos csapat által használt pálya talaja nem kedvezett a sokpasszos, gyors játéknak. A lefújás előtt aztán egy pontrúgásból még betalált a Vép, ezzel le is zárt minden vitás kérdést.

Az elmúlt hetekben jól futballozó hazaiak ezúttal halványabb teljesítményt nyújtottak, azonban a győzelmük így is megérdemelt.

Uraiújfalu -Kőszeg 2-1 (0-0). Uraújfalu, 100 néző, vezette: Németh T.

Gól: Döbrönte, Tóth Zs. illetve Őry.

Uraiújfalu: BAKOS BELEGRAI, VERASZTÓ (SÁNDOR), GÖNCZÖL, PRINCZES PÁLI (TÓTH ZS.), DÖBRÖNTE (LÓNAI), GALLEN I:, KISS VÁNKOS, BARANOV. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Kőszeg: Táncsics Bigner, ŐRY, Toldi, Pongrácz Zs. Molnár Z., Szűcs (Györe), Brieber (Weltler), KORÉNYI (Koroknai), Réti (Tompek) Molnár Cs. Játékos-edző: Táncsics András.

A hazai csapatnak sorsdöntő volt a találkozó, az esetleges győzelemmel életben maradtak a reményeik. Ehhez képest a vendégek kezdtek jobban, a helyzetük kimaradt, aztán a hazaiak igyekeztek uralni a játékot, a kőszegiek inkábbra kontrákra játszottak. A házigazda szünetig egy helyzetet hozott össze, azonban betalálnia nem sikerült.

A fordulás után egy megítélt büntetőből megszerezte a vezetést az Uraiújfalu, utána pedig a csereként beállt Tóth Zs. vihette egyedül a kapusra a labdát és nem hibázta el a ziccert, A hajráig aztán nem történt semmi, majd egy bedobást követően Őry fejjel szépített, így az utolsó percek komoly izgalmakat hoztak, de végül nem tudtak egyenlíteni a kőszegiek. A hazai játékosok átérezték a mérkőzés fontosságát, és nagyon küzdve megszerezték a három pontot a fiatal kőszegi csapat ellen.

Vasvár -Csepreg 1-2 (0-0). Vasvár, 80 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Pasics 89. illetve Varga Zs. 61. Pócza 74.

Vasvár: Smolczer Vincze, Schermann, BÍRÓ, Molnár Tausz, Osvald, Horváth (Rumi), Zsigmond, Czövek (Unger) Birkás (Pasics). Játékos-edző: Smolczer Róbert.

Csepreg: Csontos KINCSE, Illés G., Sass G., HORVÁTH G. Széles (Kovács B.), VARGA ZS., KIS_NEMES MÁTÉ, OLÁH Molnár B. (Büki), PÓCZA (Ravadics. Edző: Sass Dezső.

Az első félidőben jó iramú találkozót láthattak a nézők, mindkét oldalon akadtak helyzetek, gól nem született, azonban a csapatok nagy lelkesedéssel és lendülettel vetették magukat a játékba.

A második játékrészben aztán a Csepreg megszerezte a vezetést, Varga Zs. lövése talált utat a hálóba a kapus és a védők között. A gól után a vendégek átvették a mérkőzés irányítását, és egy szépen végigvitt kontra végén Pócza kettőre növelte az előnyt. A vendégek továbbra is ellencsapásokkal veszélyeztettek, a Vasvár már csak a lefújás előtt tudott szépíteni, azonban az egyenlítés már nem jött össze.

Az akarattal a hazai oldalon sem volt baj, ám a taktikusan és elszántan futballozó vendégek a játék képe és a helyzetek alapján megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

23. forduló, április 18. szombat, 16:00: Király -Uraiújfalu. Április 19. vasárnap, 16:00: Körmend SZE- Celldömölk, Csepreg -Jánosháza, Vép- Bük, Tápláni KSK-Tabak1 Szentgotthárd, Kemenesalja- Répcelak, Vasvár- Rábapaty.

Jánosháza -Répcelak 0-1 (0-1). Jánosháza, 150 néző, vezette: Boda.

Gól: Csordás 25.

Jánosháza: Tóth A. Tóth L. (Szép), Megyesi, Molnár, SZABÓ M. Mészáros (Keresztes), Orosz, PINTÉR, Balhási Á. (Balhási Sz.) Fenyő, Velencei. Edző: Kelemen Kornél.

Répcelak: Marton Dombi, NÉMETH G., FAZEKAS, Baranyai Takács P. (Tóth Dávid), TÓTH DOMINIK, Horváth T., Nyári (Varga D.) CSORDÁS, Pungor. Játékos-edző: Balassa Péter.

A hazai oldalon a meccs előtt derült ki, hogy Horváth A. és a múlt héten öt gólt szerző Vágusz A. sérülés miatt nem tudják vállalni a játékot, míg a vendégek a sok hiányzó miatt az öltözőben improvizált csapattal léptek pályára.

A Répcelak átadta a területet a hazaiak, emiatt aztán a Jánosháza birtokolta többet a labdát, különösebb eredmény nélkül. A vezetést a látogatók szerezték meg: Csordás vezette keresztbe a labdát, majd a rövid sarokra visszahúzott lövése a lábak alatt-között valahogyan utat talált a kapuba. Fenyő majdnem egyenlített, de fejesét bravúrral védte Marton, míg a répcelakiak egy szöglet után a kapufát találták el.

A második játékrészben szinte felbillent a pálya, a hazaiak mentek előre, ám helyzetig nem jutottak, a vendégek pedig időnként veszélyes ellenakciókat vezettek, de ezek a pontatlan utolsó passzok miatt nem hoztak újabb gólt. A Jánosháza a ráadásban egyenlíthetett volna, Szép a rosszul kimozduló kapus fölött a léc fölé bólintott egy beadást.

Kelemen Kornél: - Mivel nem volt még szabálymódosítás, a focit változatlanul gólra játsszák. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, de amíg nem találunk be, nem nyerünk mérkőzést.

Balassa Péter: - Örülök, hogy van tartása és önbecsülése a csapatomnak.

Jánosházáról Kelemen Kornél és Balassa Péter, Bükről Eső János, Celldömölkről Gasztonyi Csaba, Szentgotthárdról Heiter László és Molnár Károly, Uraiújfaluból Gombás Béla, Vasvárról Szijj László, Vépről Garics György tudósították lapunkat,




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!