Vasi foci

2010.03.24. 11:55

Parádézott a Haladás II. ellen az ex-szombathelyi kapus

Elsősorban Kutasi Gábornak köszönheti a Haladás II. otthonában elért értékes, gól nélküli döntetlent a labdarúgó NB III-ban szereplő répcelaki futballcsapat. Az egykori Hali-kapus bravúrt-bravúrra halmozott.

Pum András

A mindössze 23 esztendős hálóőrt a télen igazolták le a répcelakiak: a kapus a Haladásban kezdte páyafutását, majd a Kaposvölgyében, Bükön, Ausztriában, legutóbb pedig Vépen védett. Egyelőre úgy fest, jót húztak a répcelakiak amikor a nyárig szerződtették a hálóőrt: a legutóbbi Haladás II. elleni NB III-as bajnokin ugyanis bravúrt-bravúrra halmozott Kutasi Gábor. A Haladás II. mestere, Máté Csaba meccs utáni nyilatkozatában leszögezte: bár csapata sok helyzetet kialakított, a répcelaki kapus eszén nem sikerült túljárniuk.

- Már az első, büki bajnokin beállhattam a kapuba, igaz sajnos ehhez az kellett, hogy a kilencedik percben Horváth Gábor kapuskollégám megsérüljön - mondta Kutasi Gábor. - Igaz, a Bük ellen nem volt sok védenivalóm, 2:1-re nyertünk. A Sopron elleni hazai derbin aztán már több dolgom akadt, és bár kikaptunk 2:0-ra, volt két-három jó védésem. A Haladás II. ellen már a bemelegítés során éreztem, hogy jó formában vagyok - szerencsére a megérzésem jónak bizonyult. A meccsen öt-hat ziccert sikerült hárítanom, őszintén szólva nem tudok egy igazán nagyot kiemelni a védések közül - arra figyeltem, hogy valamennyi próbálkozást hárítsam. Nehéz dolgunk volt, hiszen miután a 12. percben tőlünk Baranyait kiállították, a szombathelyiek csak jöttek és jöttek előre. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy nekünk is akadt egy-két veszélyes kontránk, és ha az utolsó passzaink pontosak, akár nagy meglepetést is okozhattunk volna. Örülök a döntetlennek, azt is mondhatom, hogy számomra kicsit elégtétel, hogy ponthoz tudtam segíteni jelenlegi csapatomat. Tősgyökeres szombathelyi vagyok, a Haladásban kezdtem védeni - ezért rendesen fel voltam spannolva már a meccs előtt is.

- Édesapám, az egykori Haladás kapus, Kutasi Csaba külön is foglalkozik velem, de ez nem újdonság, hiszen már kiskoromtól kezdve segítette pályafutásomat - folytatta a portás. - Ami a Répcelakot illeti: ha a kötelező meccseket hozzuk, és mellett néhány bravúrt behúzunk, akkor biztos vagyok bent, hogy az első tízben végzünk.  Jól érzem magam a répcelaki csapatban, de természetesen idővel szeretnék feljebb lépni. Hogy melyik osztályba és hova igazolnék, azt most még korai lenne pedzegetni, igyekszem még tovább képezni magam és pontokhoz segíteni a Répcelakot.

- Gábornak oroszlánrésze volt a pontszerzésben, hiszen már az első tíz percben két nagy bravúrt is bemutatott, és később is magabiztosan, jól védett - értékelte kapusa szombathelyi teljesítményét a Répcelak edzője, Tóth Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!