Vasvár

2015.07.06. 12:25

Dínókat látogattak, szörföztek, gokartoztak a vasvári tehetséges diákok

Vasvár - A tehetséges, versenyeken eredményesen szereplő diákok a Kardos László Általános Iskolától tábort kapnak ajándékba a nyári szünidőben.

Merklin Tímea

- A tehetséggondozó táborok szervezése már több mint egy évtizede hagyomány. Az alsótagozatosok háromnapos, a felső tagozatosok négynapos tábor keretében mélyülhetnek a választott szakterület rejtelmeiben. A kicsik korosztályából 49, ötödiktől hetedik osztályig negyven fő kerülhetett be idén a programba az osztályfőnökök és szaktanárok javaslatai alapján. A táborokat minden évben a Vasvári Gyermekekért Alapítvány is támogatja – tudtuk meg Sejberné Szabó Mariann igazgatónőtől.

Délelőttönként játékos, tevékenységalapú kompetenciafejlesztő feladatokat oldottak meg angol nyelven Ódor Anna és Siposné Káldy Gyöngyi csoportjában, német nyelven Szakályné Pados Edit és Tüskés Marianna csoportjában, Szalainé Kiss Viktória csapatában pedig önismereti- és drámajátékokkal, énekléssel fejlesztették a tehetséges gyermekek személyiségét. Jakabné Varga Ildikó képviselte a természettudományokat, komplex biológia-kémia-matematika foglalkozásokat szervezett, melyek nagy sikert arattak a gyermekek körében. Az alsósok foglalkozásait a tanítónők irányították (Süle Erika, Kovácsné Németh Edit, Török Ildikó, Papp Zsuzsanna, Maráczi Beáta, Botfa Istvánné, Németh Éva, Módli Istvánné) és Németh Nicolette.

A vasvári felső tagozatos diákok szalonna sütéshez készülődtek a tehetséggondozó táborban
Fotó: Vasvári Kardos László Általános Iskola

A délután mindig a szabadidős tevékenységeké volt: sport, játékos vetélkedők, lovaglás, számháború, strandolás, tábortűz, szalonnasütés, közös éneklés, mindezt a csoportvezetők mellett a testnevelők (Hubay Kinga és Pálla Csaba) irányították.

Az egyik napon az alsósok Rezibe, a Dinó és Kalandparkba kirándultak, ahol legnagyobb sikert a mozgó és életnagyságú, hangot adó dinoszauruszok aratták. Nagy tetszést aratott a kötélpálya, a Csónakázó tó a lapátkerekes csónakokkal, a hidraulikus markológép, a szimulátoros szörfözés, az ugráló várak, a légvárak, a trambulin, a mászó fal, a labdagömbök.

A felsősök először a zalaszabari kalandparkban töltöttek élményekkel teli órákat különböző nehézségű kötélpályákon, óriáshintán, hófánk-pályán, kipróbálhatták a lézerharcot, a beltéri csúszdaparkot, gokartoztak, bemehettek az állatsimogatóba, majd a zalaszentgróti fürdőben pihenték ki magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!