Velem

2015.11.17. 16:38

Gomba mellett ABC - Sok éven át az étterem volt itt a központ

Velem – Ki ne ismerné a velemi Gomba éttermet? Legalább is azok közül, akik e táj szerelmesei, szívesen töltik el szabadidejüket az alpesi környezetben. Mint a turizmus szakértői mondják, ezen a tájon nemcsak a levegő más, hanem a szelíden emelkedő táj hangulata, a távoli hegyek és a vasi lankák, síkság találkozópontjának varázslata is.

Kelemen Attila

Nagy István gépkezelő az épület melletti töltést rendezi
Fotó: VN-archív

Nem csoda hát, ha a hozzáértő kirándulók, turisták közül egyre többen keresik fel ezt a vidéket, s elsők között Velem vonzó környékét.
Hosszú éveken át a Gomba étterem volt itt a központ, szerény boltocskában vásárolhattak a turisták. Ezért is döntöttek úgy a velemiek: korszerű, a mai igényekhez és a megnövekedett turizmushoz igazodó ABC-áruházat építenek a faluban, nem messze a Gombától (egyébként az éttermet is felújítják, festik, új köntöst kap).

A kőszegi építők hét hónapja szorgoskodnak az első látásra különös formájú épület körül. Jelenleg a tetőt alakítják ki, válaszfalakat építenek. Mintegy 10-15 ács és kőműves dolgozik folyamatosan, hogy tarthassák a jövő évi átadási határidőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!