még mindig a wc-ügyön pörögnek

2021.02.25. 18:00

Köszönjük, Polgármester Úr a bizalmat!

Végtelenül hálásak vagyunk a szombathelyi polgármesternek. Csak és kizárólag egy sajtóorgánum számít neki. A Vas Népe.

Lőrincz-Farkas Eszter

Miből gondolom ezt? Nem egészen egy héttel ezelőtt járta körbe az országos médiát egy tényfeltáró cikkünk, amelyben azt boncolgattuk, hogy mennyibe került a szombathelyi nyilvános wc felújítása. Az önkormányzat hivatalos honlapjának adataiból dolgoztunk. Megkérdeztük a tatarozásról a felújítást bonyolító SZOVA Nonprofit ZRt.-t is, ám a mai napig nem kaptunk választ. Előbb az Éljen Szombathely Egyesület kommentálta a hírt. Ott már arra hivatkoztak, hogy több mint 5 millióval került kevesebbe a nyilvános wc felújítása. Majd a polgármester is írt egy csinos kis helyreigazítást. Eszerint nem 5 millióval, hanem 9 millióval volt kevesebb a kivitelezési költség. Izgatottan várom a jövő hetet, még az is lehet, hogy kiderül: a kivitelező fizetett a felújításért. Megjegyzem, az önkormányzati pénzből és a polgármester saját zsebéből is támogatott balliberális portál novemberben még 23 milliós wc-felújításról írt. Akkor azzal nem volt problémája a városvezetésnek. Ellenben a mi cikkünket annyira helyre akarják igazíttatni, hogy a végsőkig is hajlandóak elmenni. Szerdán este a polgármester a fogadóóráján fejtegette azt, hogy milyen következményei lesznek annak, ha nem közöljük a helyreigazítását. Odáig merészkedett, hogy büntetőfeljelentés lehetőségét is belengette. Majd délután a város Facebook-oldalán hosszas posztban érkezett a magyarázkodás a wc-üggyel kapcsolatban. Gondolom, a városi lapban is legalább egy oldalt szentelnek a témának.

Az biztos: ha a polgármester annyit foglalkozna a város ügyeivel, mint velünk és kollégáinkkal, akkor az is lehet, hogy legalább egy választási ígéretét sikerülne betartania. Van, amihez még a kormány támogatása sem kell. Álljunk ezek után pozitívan a történtekhez! A szombathelyi polgármesternek csak és kizárólag az számít, amit a Vas Népe ír. Köszönjük, Polgármester Úr a bizalmat! Mi csak azt tudjuk megígérni, hogy nem ijedünk meg a fenyegetőzéstől. Amióta ezt a várost vezetik, bőven volt részünk ilyenben. Azt viszont megígérhetjük, hogy továbbra is be fogunk számolni a városvezetés kínos ügyeiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!