vasi tájakon

2018.04.12. 14:30

Kitalálja, melyik közkedvelt vasi kirándulóhelyen jártunk?

Néhány hete végre megérkezett a tavasz. Kihasználva a szép időt, kirándulni indultunk mi is.

Gulyás Regina Olimpia

Aki nyugalomra vágyik, érdemes Himfára látogatnia Fotó: Gulyás Regina Olimpia/vaol.hu

 

Fotó: Gulyás Regina Olimpia/vaol.hu

 

Olyan helyet kerestünk, mely kisgyermekkel is megfelelő lehet. Így esett a választásunk erre a sokak által kedvel erdős részre. Körbesétálható az itt található tó, mely igazán megnyugtató lehet a rohanó hétköznapokban.

Fotó: Gulyás Regina Olimpia/vaol.hu

Néhány pad és egy kilátó ad lehetőséget a természet élvezetének fokozására. Ottjártunkkor piknikezőkkel is találkoztunk.

A tó az Őrségi Nemzeti Park területén helyezkedik el, melyet a ?-patak táplál. A tó közvetlen környeztében található erdő igazi természetes környeztet biztosít a pihenni, kikapcsolódni vágyó családos horgászoknak. Kijelölt parkoló, tűzrakó hely, tisztavizű forrás, padok, asztalok várják a kirándulókat és horgászokat. Felsőmarác település felé tartó bekötőút oldalánál lévő horgászhelyeken 1, 7-1, 8m-es vízmélységet találunk. A szemközti oldalon húzódó patakmedernél az említett mélység akár 3 méterre is ugorhat. A tó állandó vízszintjét zsilip szabályozza, melyet 2004-ben újítottak fel, hogy az aszályosabb időszakban se csökkenjen le a tó vízszintje. – írja róla a vasihorgasz.hu.

Fotó: Gulyás Regina Olimpia/vaol.hu

Kitalálta hol jártunk? Írja meg kommentben!

Ez előző Hol jártunk? részt ITT érheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!