Vép

2016.10.28. 21:15

Cigányzene, lecsós pörkölt, hagyományok

Vép - Roma napot szervezett a helyi kisebbségi önkormányzat október második hétvégéjére.

Tóth Kata

Több mint tizenöt éve nem volt hasonló a városban: Nyári József, Tamás Béla és Kányási Gábor ötletgazdák most arra vállalkoztak, hogy egy minden korosztály számára tartalmas, hagyományőrző eseményt hívnak életre. Fiataloknak szánt drogprevenciós foglalkozással indult a délelőtt, közben a meghirdetett főzőversenyre jelentkező csapatok nekikezdtek az ételkészítésnek. Horváth Béla és zenekara szolgáltatott zenét délidőben a nagysátor színpadán.

Jóízűen megették, amit főztek: Komláti Lászlóné és Kolompár Rozália lecsós pörkölttel a kezükben   Fotó: Tóth Kata

Halászlé, marhapörkölt és az elmaradhatatlan roma fogás, a lebbencstésztás lecsós pörkölt illata csalogatta a kondérokhoz a sportpálya környékén megfordulókat. Tehetséges roma fiatalok kaptak lehetőséget hangszeres, énekes produkcióik bemutatására. A legkisebbeknek ingyenes ugrálóvárral kedveskedtek. A kispályás focimeccsek résztvevői ajándékot kaptak. Nem csak romákat vártak erre a szombati napra. De ha már nemzetiségi napot tartottak, roma vendégek érkeztek Szombathelyről, Celldömölkről, Sárvárról, Vasvárról és Olaszfáról is. Sötétedéskor bál kezdődött az Árkádia zenekarral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!