Fejlődik az egészségügy

2017.12.06. 07:00

A Mikulás is ott volt a felújított egészségügyi épület átadóján!

A Mikulás is részt vett a celldömölki népjóléti szolgálat védőnői szolgálata és a fogorvosi szakellátás felújított épületének ünnepélyes átadásán.

Cseszkó Tamás

A Mikulás is ellátogatott az avatóünnepségre: természetesen nem üres puttonnyal ment, ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek.

Fehér László, Celldömölk polgármestere elmondta, a „hőskorban” az épület a munkásőrség laktanyája volt, később civil szervezetek, egyesületek, pártok használták, majd a munkaügyi központnak adott helyet. A polgármester arról is beszélt, hogy a most ide költöző intézmények is nagy múlttal rendelkeznek, és öröm, hogy végre méltó otthonra leltek, hiszen például a védőnői szolgálat munkatársai igencsak rossz körülmények között dolgoztak, de a fogorvosi szolgálat is hasonlóan jól jár a költözéssel.

Fehér László kiemelte, a városgondnokság munkatársai végezték el a kivitelezést, Söptei Józsefné alpolgármester pedig végig bábáskodott a beruházás sikere érdekében.

Söptei Józsefné alpolgármester, Fehér László polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Gecse József járási hivatalvezető a felújított épület ünnepélyes átadásán tegnap. Fotók: Ohr Tibor

Gecse József, a Celldömölki Járási Hivatal vezetője is méltatta a beruházást. Mint mondta, mind a fogorvosi ellátás, mind a védőnői szolgálat áthelyezésével megnyílt a lehetősége annak, hogy a dolgozók még magasabb színvonalon, még jobb körülmények között lássák el munkájukat. A járási hivatalvezető arról is beszélt, hogy a hivatal szorosan együttműködik a népjóléti szolgálat védőnőivel, hiszen számos esetben találkoznak krízisbe került családokkal, nehéz gyámügyi helyzetekkel, amikor nagy szükség van a szakemberek munkájára.

- Ebben a kérdésben is közös a felelősségünk – összegezte Gecse József. Hozzátette: reméli, hogy a most átadott épület méltó módon fogja szolgálni a város lakosságát és az itt dolgozókat is.

A Mikulás is ellátogatott az avatóünnepségre: természetesen nem üres puttonnyal ment, ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek.

Ágh Péter, Celldömölk országgyűlési képviselője köszönetet mondott azoknak a fogorvosoknak és védőnőknek, akiknek a kiváló szakmai munkájára sokak tekintenek tisztelettel. A képviselő beszélt arról is, hogy most a körülmények is méltóbbak lettek a hivatásuk gyakorlásához. Ágh Péter emlékeztetett, a kormány jelenleg is azon van, hogy a fogorvosok és a védőnők anyagi megbecsülését előbbre mozdítsa.

A beszédeket követően ünnepélyes szalagátvágás következett, a polgármester jelképesen átadta az intézmény kulcsát a népjóléti szolgálat igazgatójának, aki köszönetet mondott azoknak, akik nélkül nem valósult volna meg a beruházás. – Szeretnénk méltó környezetben biztosítani az igényeknek megfelelő ellátást, és a szakmai előrelépést – hangoztatta a vezető. Az ünnepi beszédek után megjelent az épületnél a Mikulás, aki ajándékkal kedveskedett az épületavatáson részt vett gyermekeknek.

A rendezvényt követő állófogadáson pohárköszöntőt mondott Söptei Józsefné alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!