tüntetés

2018.03.12. 14:10

Petícióban kértek megoldást a Styl helyzetére (galériával frissítve)

Mintegy háromszáz tüntető gyűlt össze a szombathelyi városházánál hétfő délelőtt: a bérükért és a munkájukért álltak ki a Styl dolgozói. Az önkormányzat segítséget ígér: irodát nyitottak a károsultaknak.

Bakos Ágnes

Fotó: Szendi Péter

 

A szombathelyi önkormányzat segíteni akart, azt elutasította a Styl többségi tulajdonosa – emlékeztetett a petícióra adott válaszban az önkormányzat. A Styl dolgozói saját érdekképviseletük színeiben, a Bánya, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete zászlója alatt tüntették a városházánál. Azért itt, mert a cég kisebbségi, 25 százalékos tulajdonosa a szombathelyi önkormányzat.

Fotó: Szendi Péter

A stylesek petícióban kértek segítséget – az önkormányzat azonnal válaszolt, azt Rabi Ferenc, a Bánya, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezete elnöke ismertette a tüntetőkkel. A levélben egyebek között az áll: a szombathelyi önkormányzat több ízben segített már tagi kölcsönnel a vállalkozásnak, legutóbb a Belügyminisztériummal együttműködve ajánlottak fel további 50 millió forintot a gyár megmentésére. A felajánlást a ruhagyár többségi tulajdonosa, a Günter Leibold által vezetett német cég elutasította.

Fotó: Szendi Péter

A szombathelyi önkormányzat közleménye leszögezi: a gyár jövője a többségi tulajdonos kezében van. Hogy mi lesz az üzemmel, azt nem tudja sem a kisebbségi tulajdonos, sem a bánya szakszervezet. Ezzel együtt az önkormányzat igyekszik felkészülni arra, hogy a tulajdonosok végképp magára hagyják a Stylt. Hétfőn az Akacs Mihály utca 8-10. szám alatt megnyitották a Styl Károsultak Irodáját, ott információkkal és esetleges új állásajánlatokkal igyekeznek segíteni a Styl-dolgozóknak.

Fotó: Szendi Péter

Dr. Puskás Tivadar polgármester napi szinten egyeztet az iroda vezetőivel, valamint a helyi könnyűipari vállalatok képviselőivel annak érdekében, hogy egyetlen STYL károsult se maradjon munka nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!