Évzáró

2021.12.17. 11:30

A legjobb horgászok - A vasi szövetség ünnepélyes díjátadóval zárta az évet

Csütörtökön délután tartották a Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2021 elnevezésű versenysorozat ünnepélyes eredményhirdetését és díjátadóját. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által megrendezett többfordulós programban hobbi és versenyző kategóriában közel 80 horgász vett részt.

Gyöngyössy Péter

A legeredményesebb horgászok a csütörtök esti díjátadón

Forrás: Szendi Péter

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által 12. alkalommal meghirdetett versenysorozatban hobbi felnőtt és ifjúsági kategóriában összesen 57, míg a versenyzők között 22 horgász indult. A versenyek sora május elsején Kerkafalván kezdődött a Kéthatár-tavon, június közepén Gersekaráton a Sárvíz-tónál, a hónap végén pedig Püspökmolnáriban folytatódott. 

 

Szeptemberben a lukácsházi Abért-tó két versenynek is helyet adott. Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke tegnap Vaskeresztesen, a szervezet központjában megtartott értékelő beszédében elmondta: olyan nagy volt az érdeklődés, hogy többször már hónapokkal a versenyek előtt le kellett zárni az előzetes regisztrációt a túljelentkezés miatt. 

 

Hobbi kategóriában a három fordulóból minimum két fordulón kellett részt venni, hogy a versenysorozatban értékelhető legyen a horgász eredménye. A felnőttek hobbimezőnyében a korábban már többször győztes, jelenleg is címvédő Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE) nyerte az idei bajnokságot meggyőző fölénnyel. Kádi Attila (Répcelaki HE) lett az ezüstérmes, Hegedüs József (Kőszegi SHE) végzett a harmadik helyen. Az ifik között Linter Hunor (Répcelaki HE) magabiztosan nyerte mindhárom fordulót, ő végzett az összetett rangsor élén. Második lett Gersei Milán (Körmendi Munkás HE). Őt követi harmadikként Bors Ivett (Spartacus HE). Versenyző kategóriában négy versenyt rendeztek. Mivel a megyei csapatbajnokság a szokásoknak megfelelően két napon zajlott, összesen öt fordulóban versenghettek a pecások.

 

 Minimum három fordulón részt kellett venni, hogy a sorozatban számítson az eredmény. A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2021 győztese versenyző kategóriában Török Zoltán (Elektromosok SHE). Második Hajba Gábor (Elektromosok SHE), harmadik Varga Bálint (Elektromosok SHE). A díjakat a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége nevében Seregi Miklós elnök és Laki László alelnök és a Dechatlon Szombathely igazgatója, Bontó Árpád adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!