Gyász

2021.12.11. 15:38

Elhunyt Dvorákné Kővári Anikó a kőszegi Hajnalcsillag Néptáncegyüttes örökös művészeti vezetője, az Újvárosi Óvoda óvónője

Sok-sok generáció szeretett Anikó nénije 1966-ban született, közel 35 évig nevelte az óvodában következetes óvónéniként a rá bízott apróságokat. 1981-től táncolt a Kőszeg Együttesben, amelynek megszűnése után férjével együtt vitték tovább a szeretett hagyományokat a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes megalakításával.

vaol.hu

 

Dvorákné Kővári Anikó 1999-ben Kőszeg Városért kitüntetést vehetett át, a megyei önkormányzat pedig Pável Ágoston emlékplakettel jutalmazta. A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes a 30 éves jubileuma alkalmából örökös művészeti vezetőjévé választotta - írják Kőszeg Város Facebook-oldalán. 

 

2019-ben magyar népművészet és közművelődés kategóriában megyei Prima Díjra jelölték, amit a legtöbb közönségszavazattal el is nyert.

 

Szeretett tanítványaitól a legszebb pillanatokat tartalmazó emlékkönyvet kapott, amelyet könnyes szemmel mutatott meg a Szombathelyi Televíziónak. Emlékezzünk rá ezzel a róla készült kisfilmmel is:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!