Nincs pihenő

2021.12.27. 07:00

Így telt az ünnep ügyeletben - A tűzoltóknál, a mentőknél, a Vasivíz Zrt.-nél jártunk karácsonykor

Vannak munkahelyek, ahol az év minden napján szolgálatot teljesítenek. Megkérdeztük, hogyan teltek az ünnepek a tűzoltóknál, a mentőknél. Érdeklődtünk a Vasivíz Zrt. diszpécserszolgálatánál és egy kamionsofőrnél.

BTK, TJ

Fotó: © Szendi Péter

Karácsonykor a megyében három hivatásos, öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokságon és egy hivatásos katasztrófavédelmi őrsön voltak 24 órás szolgálatban kollégái – tudtuk meg Balogh Esztertől, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. December 24-én életet mentett a szénmonoxid-érzékelő Győrváron, ezenkívül ajtónyitásokhoz kértek tőlük segítséget. Karácsony napján egy elektromos elosztódobozban vezetékek égtek Szombathelyen. Tegnap kigyulladt egy pince tetőszerkezete Alsóújlakon. A körmendi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. Nem sokkal dél után árokba hajtott egy autó a 8-as főúton Csákánydoroszlónál. Kemenes- pálfán autó borult fel. Összességében kirívó esethez nem kellett vonulniuk. 

 

 

Dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentő­szolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének orvosigazgatója is azt erősítette meg: csendesen telt a karácsonyi ügyelet a megye és Szombathely mentőállomásain. Átlagos volt a feladataik száma, a covidos feladatoké kifejezetten kevés. Vasárnap két balesethez riasztották őket. 

 

 

A Vasivíz Zrt. szombathelyi, Vépi úti diszpécserszolgálatán Kovács István fődiszpécser úgy nyilatkozott: a megszokott rend szerint fogadták a bejelentéseket és intézkedtek a hibák gyors elhárításáról. – A lakossági és közületi vízellátás folyamatos volt az ünnepek alatt. A megye több településén javítottunk bekötővezetékeket és szerelvényeket, villamos és folyamatirányítási hibákat hárítottunk el. Jelentősebb, több fogyasztót érintő vízhiány nem fordult elő. Hibabejelentéseket Kőszegről, Csepregről, Alsószölnökről, Nardáról, Mikos­széplakról és Vönöckről kaptunk. 

 

A Vasivíz-ügyeleten karácsonyi munkában Bokor Balázs

Forrás: © Unger Tamás

 

A kamionsofőr Hauszgénusz Károly karácsony másnapján este hattól már a volán mögött ült. Előbb a budapesti repülőtérre vezetett, majd Bécs mellé, Schwechatra kellett mennie. Nemzetközi fuvarokat visz, általában ezen az útvonalon. A csomagok tőlük kerülnek a futárokhoz, a hétvégék és az ünnepnapok is munkával telnek. Károly 15 éve kamionozik. Előfordult, hogy karácsonykor és szilveszterkor is fuvarban volt. Idén azonban már december 23-án hazaérkezett és itthon tölthette az ünnepeket. Csak tegnap este kellett beülnie újra a nagy vasba egy osztrák út erejéig, ahonnan holnap reggel ér haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!