Jótékonyság

2021.12.14. 07:00

Játékok a máltaiaknak - A rászoruló családoknak élelmiszercsomagokat is adnak

Gyermekjátékokat gyűjtöttünk a Máltai Szeretetszolgálat számára, a Vas Népe munkatársai hozták el táskaszámra a gyerekeik játékait, amelyeket hétfőn adtunk át.

Merklin Tímea

Asbóth Mária, a máltaiak helyi vezetője vette át munkatársaink ajándékait

Fotó: Cseh Gábor

Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának vezetője egy történetet mondott a köszönetéhez fűzve, hogy az adakozók érezzék a jó cselekedetük ízét. – Tavaly gyűjtöttek nekünk cipősdobozokat is, és jött egy kislány karácsonykor, iskolás volt már, és az egyikben egy Barbie baba volt az egész ruhatárával együtt. Felsikoltott: „Én mindig ilyet szerettem volna!” Nagyon megrendített, hogy másnak három-négy éves korában már egész Barbie-készlete van, és ő már iskolás, és ez volt az első Barbie babája – mesélte Asbóth Mária, hozzátéve: – Gondolom, minden játék kelendő lesz majd. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjához négyszáz család tartozik, amelyeknek ezeket a játékokat az élelmiszercsomagokkal együtt fogják kiosztani. 

 

A járvány miatt nem akarnak egyszerre sok embert behívni a szombathelyi központba, ugyanezért a szokásos ünnepi rendezvényt sem tartják meg. December 16-ától 21-éig zajlik a tartós élelmiszer-gyűjtésük az Újvilág utcai áruházban, a bevásárlókocsiba mindenki tehet egy-egy pluszzacskó cukrot, lisztet, tésztát, konzervet, amelyet aztán a pénztártól való távozás után leadhat a szeretetszolgálatos munkatársaknak. December 21-én és 22-én osztják az ezekből összeállított csomagokat. Azok is kapnak ajándékot, akik nem tudnak eljönni, nekik házhoz viszik a legszükségesebb dolgokból összeállított táskákat. Az egyedülállók kisebb, a nagycsaládosok nagyobb csomagokat vihetnek haza. 

 

A gyerekes családok a játékokból válogathatnak. De nemcsak ez a gyűjtés lesz a máltaiak adománya, hanem az önkormányzattól kapott nagy ajándékcsomagokat is kiosztják. Asbóth Mária a Szent Márton Köpenye Alapítvány kuratóriumi tagja is, az alapítvány pályázati úton is kapott ajándékra valót, ebből is juttatnak a rászorulóknak. Édességekből, tisztálkodószerekből összeállított csomagokkal mennek a börtönbe is, ahol műsort is adnak, amelybe a fogvatartottak is bekapcsolódnak, együtt énekelnek, imádkoznak majd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!