Visszatekintő

2021.12.12. 20:00

Megmutatta zord arcát a tél, fellélegezhetnek az oltottak Ausztriában, adománygyűjtés - Ez történt a héten

Ezúttal is összegyűjtöttük a magunk mögött hagyott hét nap legfontosabb történéseit. Ha esetleg lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: VN-archív

Busz döntött villanyoszlopot Szombathelyen, egy autóval karambolozott

 

Csütörtökön kora este egy Ford személyautó haladt Szombathelyen a Légszeszgyár utcában, az autó a Rákóczi Ferenc utca kereszteződésében megcsúszott a latyakos úton és a kereszteződésbe csúszott, majd összeütközött a Rákóczi utcában szabályosan érkező helyijáratos Credo busszal. 

Fotó: Horváth Balázs

A sérült lámpaoszlopot az áramszolgáltató szakemberei távolítják el, erre az időre a környéken le kellett kapcsolni a közvilágítást. A műszaki mentésben a szombathelyi tűzoltók is részt vettek, a munkálatok és a mentés idejére az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni.

A balesetről további képeket ITT talál.

 

Ilyen volt a nap, amikor megmutatta zord arcát a tél Vas megyében - Rengeteg fotó, videó

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése pontosnak bizonyult, a beharangozott mediterrán ciklon hatására már csütörtök hajnalban havazni kezdett. Kőszegen kora délutánra már megközelítette a húsz centimétert a hó vastagsága. A megye keleti felén, Celldömölk környékén jóval kevesebb esett. Egymást érték a balesetek. A 8-as úton Hoszszúperesztegnél egy kamion letért az útról és felborult. A műszaki mentés órákig tartott, a kérdéses útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelték. 

 

Ausztria a rendkívüli helyzetre tekintettel már délelőttől nem engedte be Bozsoknál, Kőszegnél és Bucsunál a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárműveket. Ez okozott némi torlódást a határ átkelőknél. Délutánra a főbb utak már csak enyhén latyakosak, sónedvesek voltak, viszont az alsóbbrendű utak a legtöbb helyen csak egy nyomon voltak járhatók. 

Fotó: Horváth Balázs

További részleteket IDE kattintva érhet el. 

 

Az elárvult jánosházi kisfiú, Máthé Bence javára is gyűjtünk adományokat karácsonyra

 

Autóbaleset miatt egy hónapja elvesztette édesanyját egy jánosházi kisfiú, Máthé Bence, aki január 1-jén lesz hétéves. Az édesapjával nincs és nem is volt kapcsolata. A nagynénje vette magához a párjával négy saját gyermekük mellé.

 

Az elárvult Bence jó helyen van. Már az édesanyja halála előtti napokban megoldódott az elhelyezése: a koponyatörést, belső sérüléseket szenvedő fiatal nőnek tudomása volt arról, hogy a nővére magához vette, és egyetértett ezzel. Máthé Alexandra Magdolna vétlen volt a balesetben, amelynek során a személygépkocsi, amelyben ült, egy fának csapódott. A súlyos sérüléseket követő műtéteket túlélte, aztán mégis beállt az agyhalál november 8-án, és még aznap este elhunyt.

Bence Jézuskának írt leveléből az derül ki, hogy laptopot és elektromos rollert szeretne. Támogatni a Lapcom Média Alapítvány Vas megyére igényelt alszámlájának 12096705–01312657–00300002 számán lehet, az összeget december 23-án adjuk át. Az adománygyűjtés szóló IDE kattintva érheti el. 

 

Áthajtott a piroson és autónak csapódott egy ittas biciklis Szombathelyen

 

Kedden késő délután egy Suzuki személyautó és egy busz indult el egymás melletti sávokban Szombathelyen a Szelestey utcában mikor a jelzőlámpa zöldre váltott. Ugyanekkor egy biciklis haladt a Vörösmarty utcában, aki viszont nem állt meg a piros jelzésnél és a kereszteződésbe hajtott. A biciklis épp elkerülte a zöldnél elinduló busszal történő ütközést, viszont a szabályosan haladó Suzuki bal elejének nekicsapódott és elesett. Úgy tudjuk, hogy a középkorú biciklis hölgy ittas volt. A biciklis meg is sérült, a mentők kórházba szállították.

Fotó: Horváth Balázs

A mentés és a helyszínelés idején rendőrök irányították a forgalmat az érintett szakaszon. További részleteket és képeket ITT talál. 

 

Az oltottak számára véget ér a lezárás Ausztriában

 

Karl Nehammer kancellár eskütétele utáni első, keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a hétvégén véget ér a 20 napig tartó lezárás Ausztriában.

Az oltatlanokra vonatkozóan elmondta, hogy számukra továbbra is kijárási tilalom lesz érvényben. A részletek szerdán derülnek ki, miután a kancellár egyeztetett a tartományok vezetőivel – írja a magyarok.orf.at.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!