Saját útját járja

2021.12.07. 14:12

Nagy erőkkel próbálják meg befogni a Szombathelynél elkóborolt lovat – fotó

Ezúttal egy ló kóborolt el Vas megyében. Az állatot sokan látták, a felhívást is számosan osztották meg a közösségi oldalon.

vaol.hu

A kóborló lovat először hétfőn vették észre Nárai térségében. Utána feltűnt Szombathelyen is. Egy autó elé kifutott a Körmendi úton és az elütötte. Az állat emiatt megbokrosodott, pánikba esett, Újperint, Ják irányába indult el. A leírások szerint a ló barna színű és sárga a sörénye. Van rajta kötőfék és azon lóg egy kötél.

A lovat kedden délután a Nárai önkormányzat alkalmazottai beazonosították.

Németh Tamás polgármester portálunknak elmondta: az alkalmazottak éppen a település környékén dolgoztak, amikor meglátták az állatot. megpróbálták befogni, de nem sikerült. idő közen a póniló tulajdonosát is értesítettük, így az állatvédőkkel közösen próbálják megfogni.

Úgy tudjuk, az állat a Parkererdő felé tart.

Portálunk az állatvédő egyesületnél megtudta, a lovakat, csakúgy, mint a kutyákat kötelező úgynevezett mikrochipel ellátni. Ez alapján, megtalálás esetén az állat gazdája is kideríthető.

A rendőrség közleménye:

Anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök 2021. december 6-án, a délelőtti órákban, Szombathelyen, a Körmendi úton. Egy személyautó közlekedett a 86-os számú főút irányába, amikor haladása során érintőlegesen ütközött egy, az úttesten átszaladó lóval. A ló az ütközést követően elszaladt, személyi sérülés nem történt. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!