Boldogságos ünnepet

2021.12.24. 11:30

Patrik Szenteste született, a Jézuska a legszebb ajándékot hozta a szombathelyi Horváth családnak

Immár a harmadik különleges karácsonyára készül a szombathelyi Horváth család. A szépen feldíszített fa alatt az ajándékok bontása mellett, kisfiúk, Patrik születésnapját is megünneplik.

Horváth László

A boldog család: Az apa, Krisztián ölében az ünnepelt, Patrik, mellettük Hanna és Horváth-Unti Alexandra

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Nagyon éreztem én, hogy 2018. decemberében már 21-én meg kell tartani a karácsonyt, mert valami azt súgta, hogy leendő kisfiúnk Patrik éppen karácsonykor fog megszületni – emlékszik vissza a három évvel ezelőtt történtekre Horváth-Unti Alexandra. – Férjemmel, és az akkor hároméves kislányommal, Hannával körbeültük a fát, énekeltünk, jól éreztük magukat. Már persze, amennyire egy utolsó idős kismama esetében ez megadatik – meséli kis mosollyal az arcán.

 

- December 24-én hajnalban vittem be a feleségem a Markusovszky-kórházba, a nagyszülők pedig készenélétben várták, mikor jöjjenek vigyázni Hannára – veszi át az szót az édesapa, Horváth Krisztián. – Beértünk, és két óra múltán már a kezemben foghattam Patrikot. Boldogságos volt ez a pillanat, mint ahogy az egész karácsonyi időszak is. Aznap, Szenteste, kislányommal kettesben karácsonyoztunk. Kettős érzések voltka bennem, mi itthon, ők a kórházban. Egy család vagyunk, de mégis távol, miközben tudtam, jó dolog történt velünk!

 

Miközben a szülőkkel beszélgetünk a lakás nappalijában, az asztalhoz férkőzik Patrik és Hanna. Rajzolnak, festenek, ragasztanak, papírt vágnak. Az utolsó idős bölcsődés, már egy igazi legény Patrik csak annyit mond, hogy most még nem ír levelet a Jézuskának, mert nemrég rajzolt a Mikulásnak és tőle sok ajándékot kapott. Aztán kis unszolásra megtudjuk, dínós játékokat szeretne kérni a fa alá. Meg persze Patrik készül az óvodára is, hiszen hamarosan oda jár majd. Szerinte körte lesz a jele!

 

Nővére, Hanna már beszédesebb, ő lett a család szóvivője. Persze, hogy az unikornisos játékok a kedvencek, ilyet szeretne a fa alá. Aztán megtudjuk azt is, a testvérével nagyon készülnek a karácsonyra. Sütöttek mézeskalácsot. Só-liszt gyurmából pedig különféle formákat, karácsonyfa, angyalka, házikó, hóember szárítottak ki, majd festették meg.

 

A minőségbiztosítási és új termék bevezetései területen dolgozó szülők közben már a karácsony utáni időszakra gondolnak. Nagy tervük, hogy jövőre befejezik a családi házuk építését. Ekkortól pedig már egy nagy udvar is várja a gyerekeket. – Sokszor álmodom arról, hogy labrador, vagy puli kutyánk lesz! – mondja búcsúzáskor Hanna.

 

Kutyát tartani jó móka – ebben maradunk, és a jószívűség jegyében kapok egy só-liszt gyurmából készült fenyőfát: ezt pedig add oda a te lányodnak, én meg majd csinálok újat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!