Jótékonyság

2021.12.20. 15:00

Segítségnyújtás egy cipősdobozzal - A Mediaworks is csatlakozott az akcióhoz

Cseh-Egyed Bernadett

Szerkesztőségünkben több tucat ajándékcsomag gyűlt össze

Forrás: Cseh Gábor

Kiadónk, a Mediaworks Hungary Zrt. idén is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat által meghirdetett Cipősdoboz adománygyűjtő akcióhoz. A Széll Kálmán utcai szerkesztőségben olvasóink és munkatársaink felajánlásaiból több tucatnyi doboz gyűlt össze, amelyeket már el is juttattunk a központba – ezzel újabb ablak nyílt ki a Vas Népe adventi kalendáriumán.

 

 Mert továbbra is hisszük: jót tenni jó. Játékok, könyvek, írószerek, higiéniai eszközök, édesség került a cipősdobozokba, amelyek a színes csomagolópapírnak, szalagnak köszönhetően személyes formát öltöttek. Jól bevált receptje már az örömszerzésnek a segítségnyújtásnak ez a formája, ráadásul a címzésnek köszönhetően biztosak lehetünk abban is, hogy olyan korú és nemű gyermek kapja meg az ajándékot, akinek az való. Az elmúlt hetekben munkatársaink is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és a Vas Népe több olvasója hozott cipősdobozt szerkesztőségünkbe. Meglepetésünkre éppen a tervezett fuvar előtt néhány órával érkezett meg a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda Tüsi csoportjának adománya, több mint húsz cipősdobozzal. Papp Ilona óvónő az adventi időszakban sokat beszélget a gyermekekkel a másokon való segítés fontosságáról. 

 

A csomagokat a nagycsoportosok szüleikkel együtt állították össze, ez szintén jó alkalom volt arra, hogy játszva tanulják meg: adni jó. A gyerekek többnyire a korosztályuknak megfelelően 5-6 éves fiúknak és lányoknak való játékokat, rajzeszközöket, plüssöket, édességet hoztak szépen csomagolt dobozokba zárva. Valamennyien örömmel tették ezt, Papp Ilona ezért már most biztos benne, jövőre ismét részt vesz ovisaival az akcióban. A Mediaworks Hungary Zrt. által összegyűjtött cipősdoboz-ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttatja el a gyermekekhez még az ünnepek előtt. Az akció legfőbb célja az önfeledt gyermeki mosoly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!