Hónapokkal ezelőtt elutalták a pénzt

2022.01.31. 19:49

Engedély, pénz van, mégsem halad a munka

Hónapok óta húzódik a város utcáinak felújítása. Legutóbb a Magyar László és a Dozmat utcákban tartott tájékoztatót dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Vas Népe

Hende Csaba a Dozmat utcában lakó Horváth Zsuzsával

Fotó: © Cseh Gábor

A már felújított Brutscher utcától egészen az egyetem előtt található Perint-hídig újulhatna meg a Magyar László utca, ami fontos és forgalmas, ezzel együtt a város egyik legrosszabb állapotban levő útszakasza. Itt a felújítás valóban sürgető lenne – jegyezte meg dr. Hende Csaba. A képviselő szerint nem igaz, hogy a kormány a városnak nem adott volna kompenzációt, sőt, több beruházás megvalósulását is támogatta. A szükséges összeget hónapokkal ezelőtt az önkormányzat számlájára utalták, így 435 millió forintot belterületi utak rendbetételére – ebből újulhatna meg a Dozmat utca is. Utóbbi vízelvezetési hálózatát egy 2016-os TOP-pályázat révén építhették meg.

 

Három másik utcával együtt a Dozmat utca 2019-ben kapott támogatást az útburkolat teljes megújítására – az önkormányzati választásokat követően a városvezetés úgy döntött, másra használják fel az ide szánt összeget. 260 méter út és járdaburkolat vár felújításra, pedig a pénz ismét rendelkezésre áll – emlékeztetett. – A Dozmat utca útja jogerős és hatályos építési engedéllyel rendelkezik, így semmi akadálya a munkálatok megkezdésének. A képviselő hozzátette: – Ennek elmaradását vagy a városvezetés tehetségtelensége indokolja, vagy pedig, ami még szomorúbb:, azt szándékosan halogatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!