Gazdaság

2022.01.03. 20:00

Grafikán mutatjuk a 20 legnagyobb nettó árbevételű Vas megyei céget - Gondolta volna, hogy vaskeresztesi és jánosházai vállalkozás is befért a legnagyobbak közé?

A lista a Top 100, Vas megye legnagyobb vállalkozásait bemutató kiadványunkban jelent meg.

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A Vas Népe, TOP 100 című kiadványa a 2020-as év eredményei alapján mutatja be Vas megye legnagyobb vállalkozásait.

 

A húsz legnagyobb cég közül hétnek Szombathelyen van a székhelye, de a listán megtalálható még celldömölki, répcelaki, szentgotthárdi, sárvári, körmendi, vaskeresztesi, illetve jánosházai központú is.

 

A 2020. évi nettó árbevétel apaján Vas megye legnagyobb cége, a Szombathelyen működő, elektronikai alkatrész gyártásával foglalkozó Aptiv Services Hungary Kft. (261 352 millió forint). Második a közúti járműmotorok alkatrészeit gyártó Schaeffler Savaria Kft. (240 571 millió forint), míg harmadik az ugyancsak közúti járműmotorok alkatrészeit gyártó BPW-Hungária Kft. lett (85 615 millió forint).

 

A TOP 20-as listán szereplő cégek többsége az iparban tevékenykedik, de találtunk bőr és szőrme kikészítésével foglalkozó vállalkozást is. Ha az alkalmazotti létszámot nézzük, akkor a legtöbb munkavállalót (3 119 fő) a  Schaeffler Savaria Kft. foglalkoztatja. 

 

A TOP 20 cégnél közel 15 ezen dolgoznak összesen.

 

A Top 100-at digitálisan is lapozhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!