Beruházás

2022.01.06. 14:00

Már „csak” építeni kell - Kormányzati forrásból készülhet el a zanati kerékpárút

Pont kerülhet a várost Zanattal összekötő kerékpárút ügyének végére. A hányatott sorsú beruházás a kormány támogatásával megvalósul, a szükséges 300 millió forint már meg is érkezett a megyeszékhely számlájára.

Vas Népe

Most itt ér véget a kerékpárút – a hiányzó szakasz beruházásához a pénz rendelkezésre áll Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Tavaly júliusban jelentette be dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, országgyűlési képviselő: mintegy 1 milliárd 205 millió vissza nem térítendő kormányzati támogatás érkezik a megyeszékhelyre, az összeg pedig konkrét, már engedélyezési tervvel rendelkező beruházások megvalósítására fordítható. 

 

 

– Miután a kormány megfelezte az iparűzési adó mértékét, hogy ezzel is támogassa a pandémia miatt nehéz helyzetbe került kis- és középvállalkozásokat, tavaly év elején a 25 ezer fő alatti települések automatikusan működési kompenzációt kaptak. A nagyobb adóerejű városok, mint például Győr, Kecskemét és Szombathely, ebből nem részesültek. Ez a döntés szigorú számok szerint született, az országgyűlési képviselőknek nem volt beleszólásuk. Fejlesztési támogatást azonban kaphattunk, ez ügyben többször is egyeztettem az illetékesekkel – emlékeztetett a képviselő. Egyebek mellett rendbe teszik a KRESZ-parkot, új parkolókat alakítanak ki a vásárcsarnok mellett, és utcákat újítanak fel az összegből, a Szombathelyt Zanattal összekötő kerékpárút megépítésére pedig mintegy 300 millió forint jut. 

 

Dr. Hende Csaba teljesítette ígéretét Fotó: VN-archívForrás: © Cseh Gábor

Mint ismeretes, a kerékpárút megépítése régóta várat magára, a közeli sportáruház építése kapcsán ugyanis az arra kötelezett azt nem építette meg, és peres úton sem volt kényszeríthető. 

 

 

– Nem maradt más megoldás, mint hogy kérésemre a kormány a zsebébe nyúlt. A szükséges összeg megérkezett a város számlájára, már „csak” az építés van hátra. A továbbiakban is számíthatnak lobbierőmre a szombathelyiek és környékén élők – hangsúlyozta Hende Csaba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!