Alapembere a Laziónak

2022.01.03. 14:00

Olasz csapatának oszlopa a Viktória korábbi játékosa - Fördős Beatrixszel beszélgettünk

Alapembere lett az olasz női labdarúgó első osztályban szereplő Laziónak a Haladás-Viktória korábbi játékosa, Fördős Beatrix.

Pum András

A 19 éves futballista a Haladás-Viktória mezét cserélte a Lazióéra – bevált a döntése, jól futballozik

Forrás: Laziowomen.it

A 19 éves védőnek régóta célja volt, hogy kipróbálja magát külföldön, és ez végül nyáron sikerült. Korábbi szombathelyi csapattársa, Herczeg Andrea segítségével beszélt egy menedzserrel, aki több klubnak is elküldte a legjobb pillanataiból összeállított videót, és végül az olasz első osztályba frissen feljutott SS Lazio lecsapott Fördős Beatrixra. A futballista ősszel alapembere volt a római csapatnak, két bajnokit hagyott ki sérülés miatt. 

 

– Az edzőm ugyanazon a poszton számít rám, mint Szombathelyen játszottam, belső védő vagyok a Lazióban – mondta a téli pihenőjét idehaza, Szombathelyen töltő Fördős Beatrix. – Sikerült hamar beilleszkednem, a játék is jól megy, de sajnos a csapat nem szerepel valami fényesen, jelenleg a 12 csapatos első osztály 11. helyén állunk. Van máltai, finn válogatott játékostársam is, az elején sok légiós szerepelt a keretben, most öten vagyunk külföldiek. Ami a bajnokságot illeti, a magyarnál erősebb az olasz, sok gyors csatárral találom magam szemben, és majdnem minden csapat a támadófutballt részesíti előnyben. A bajnokságban olyan csapatok is szerepelnek, mint a Juventus, a Milan, az Internazionale, a Roma, a Sassuolo. 

 

Hazai meccseinket Róma mellett, Formellóban, a Lazio edzőközpontjában játszszuk, és az itáliai bajnokikon általában többen vannak, mint a magyar meccseken – 150- 200 néző szinte minden bajnoki meccsre kijön. Sajnos a helyi önkormányzat döntése értelmében ősszel nálunk nem lehettek szurkolók, talán tavaszra változik a helyzet. Egyébként Formellóban edz a Serie A-ban szereplő Lazio is, gyakran látjuk őket, még ha személyes kapcsolatban nem is vagyunk velük. Kivétel a klub karácsonyi vacsorája, ahol együtt volt a férfi és a női csapat. Jól érzem magam a klubban, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy fejlődtem. Agresszívabbá vált a játékom, az egy az egy elleni párharcokban is jobb vagyok. Vannak furcsaságok, Magyarországon két órával a meccsek előtt már az öltözőben voltunk, hogy rendesen felkészülhessünk, gyúrassunk, ilyesmik. Olaszországban másképp mennek a dolgok, később érkeznek csapattársaim, nem nagyon masszíroznak, öt perc alatt mezbe bújnak, és kész is. Napi egy edzésünk van, csapattársaim nagy része félprofi, azaz munka mellett futballozik. Az öltözőben az olasz a hivatalos nyelv, de angolul is beszélünk.

 

 – Furcsa volt számomra, hogy bár kedvesek az olasz emberek, nagyon hangosan, gyakran ordibálva beszélnek egymással – folytatta Fördős. – Nekem pláne szokatlan volt, mert én csendes típus vagyok. Rómától 25-30 percre lakom, és mivel több csapattársam is erre bérel apartmant, gyakran összejárunk. Együtt megyünk edzeni, ebédelni – elsősorban mi, légiósok tartunk össze, de az olasz csapattársaim közül is többel jóban vagyok. Voltunk a Lazio–Roma-meccsen, szerencsét hoztunk a fiúknak, hiszen nyert a Lazio. Még másfél éves szerződés köt a Lazióhoz – jól érzem magam, szeretném kitölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!