Hangszerkíséret nélküli előadás

2022.02.13. 11:59

General Harmony Singers Szombathelyen: örökzöldek énekhangra és dalok az új lemezről - fotók

Szombaton ebéd előtt a General Harmony Singers Acapella koncertjére várták a közönséget a sportház aulájába. A Tér-Zene Program újabb állomásán pótszékeken és még a lépcsőn is nézők ültek.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Hangszerkíséret nélküli előadás, tisztán vokális zene, amikor a teljes zenei élményt kizárólag emberi hanggal idézik elő – ezt jelenti az a capella kifejezés. Ezt a különleges jazz-vokál zenei stílust választotta 31 évvel ezelőtt a szombathelyi  General General Harmony Singers. Mellé a hitvallásuk: „ha zene, akkor azt ők eléneklik.” A szombathelyi közönség előtt régen lépett fel az együttes. Tavaly ünnepi koncerttel akartak megemlékezni az alapítás harmincéves évfordulójáról, de a járvány közbeszólt. 

 

Vezetőjük, Fehér László a koncert elején erre is emlékeztetve „covidmentes, szép délelőttöt kívánt”. Aztán bepótolták az elmaradt előadást, visszanézve az elmúlt harminc évre és a már elkészült hatodik lemezükről is válogatva. Színes műsorral készültek, széles tárházból válogattak benne klasszikus zenei átiratokkal, örökzöld slágerekkel, dalokkal a Beatles-től és népzenei feldolgozásokkal. Hallottunk Chopin-től zongora-, Händeltől csembalódarabot, U2- és Queen-feldolgozást természetesen énekelve. Fehér László konferálása, humora, történetei további pluszt adtak az élményhez. A koncert egyszerre volt játékos, könnyed, lírai, ünnepélyes, a hét énekes fizikai teljesítményről és koncentrációjáról nem beszélve. 

 

 

 

 

A tavaszról, szerelemről, egy tengerparti randevúról, a búcsúzásról, a szomszéd fűjéről (ami mindig zöldebb) és parádés befejezésként a részegségről és annak fokozatairól is szóltak dalok. Vastaps járt a produkcióért az énekeseknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!