Szombathelyen járt Gulyás Gergely

2022.03.03. 19:40

A kormány kész fedezni a parkoló építését

A séi óvoda építéséről, a szombathelyi volt városi strand sorsáról és zanati beruházásokról is szó volt a csütörtöki fórumon, amin dr. Gulyás Gergely tartott előadást.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A kormány kész fedezni az állami költségvetésből a volt városi strandon létesítendő parkoló költségét - jelentette be dr. Gulyás Gergelyre hivatkozva Hende Csaba a Haladás Sportkomplexumban.

 

- A kötezettségvállalás kiterjed a telek város általi, eredeti vételáron történő visszavásárlásának teljes költségére, és a vállalkozó ma még nem ismert költségeinek fedezetére is - tette hozzá Szombathely országgyűlési képviselője. Majd úgy folytatta: - A kormány ezen túl vállalja a tervezés és a kivitelezés összes költségét.

 

Emellett négy zanati  - Eper, Korpás, Fenyő és Áfonya - utca felújítására 35 millió forintot, további 5 millió forintot pedig a zanati temetőhöz vezető út megépítésére biztosít a kormány.

 

A kancelláriaminiszter azt javasolta a városvezetésnek: a tervek elkészítése, feltételes közbeszerzési eljárás lefolytatása után nyilatkozzanak a pontos számokról, annak ismeretében tud a kormány döntést hozni – hangsúlyozta Hende Csaba. A képviselő kitért arra is, hogy a séi óvoda építéséhez a 250 millió forinton túl Gulyás Gergely miniszter további 108 millió forintot nyújt miniszteri keretéből.

 

A Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület szervezésében A velünk elő múlt - Szabadságharcaink címmel tartott fórumról bővebben a Vas Népe szombati számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!