Az ismerős nem vette komolyan

2022.03.03. 08:21

Előzetes letartóztatásban maradhat az a Vas megyei férfi, aki a gyanú szerint meg akarta fojtani a feleségét

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2021 novemberében, egy Vas megyei községben lévő családi házban megkísérelte megfojtani a feleségét.

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció

Forrás: VN-archív

A megalapozott gyanú szerint a férfi már 2021 októberében elhatározta, megöli feleségét, ezért felkereste ismerősét, és 3.000.000 forintot ajánlott fel neki, ha ebben segítséget nyújt. A tanúként kihallgatott ismerős azonban nem vette komolyan a gyanúsított ajánlatát.

 

 A gyanúsított 2021 novemberében az általa előre eltervezettek szerint a telefonját kikapcsolta, majd a sértett házához ment gépkocsival – amelyet a háztól távolabb leállított –, a ház közelében elrejtőzött, várta a sértett érkezését. Amikor a sértett megérkezett, a gyanúsított hátulról elkapta a nyakát, őt a házba lökte, miközben közölte vele, hogy most megdöglik, itt a vége.

 

 A mindvégig ellenálló, menekülni próbáló sértettet azzal fenyegette, hogy elássa őt, miközben fojtogatta, orrát és száját a kezével betapasztotta azzal a szándékkal, hogy a sértettet megfojtja. A gyanúsított cselekményének az vetett véget, hogy mialatt a gyanúsított figyelme elterelődött, a sértett a házból kimenekült, és a közelben lakó tanú segítségével értesítette a rendőrséget. 

 

A gyanúsított a helyszínről megszökött, elfogatóparancs kibocsátását követően sikerült elfogni. A Vas Megyei Főügyészség indítványozta az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatásának meghosszabbítását, mert megszökött, tekintetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye is - közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!