Koncert

2022.03.16. 14:00

Omega-ünnep az Őrségben

Az Omega ebben az évben 60 éves, ezt ünneplik meg Őriszentpéteren, rendhagyó módon.

Tóth Judit

Sülyi Péter, az Omega dalszövegírója (az őrségi Hétrétország megalapítója) és Őr Zoltán polgármester. Most az Omega-emlékkoncertre készülnek

Fotó: Szendi Péter

 A programot egyfelől Trunkos András, az Omega zenekar menedzsere kezdeményezte, aki elmondta: az együttes élő tagjai is támogatják egy nagyobb zenei fesztivál megszervezését a 60 éves évforduló kapcsán. A jubileumot sajnálatos módon a frontember, Kóbor János nélkül kell megtartani, de a háromnapos esemény egyúttal emlékezés is lesz, amikor felidézik a tavaly decemberben elhunyt nagyszerű zenész pályafutását.

 

 Az időpont már megvan, augusztus 12–14-e között Őriszentpéteren, a Malom Látogatóközpont környékén lesz a rendezvény, ahol háromezer látogatót tudnak fogadni. – Ezúttal nem egy sportcsarnokban megtartott gigakon certet szeretnénk, hanem egy meghitt rendezvényt. Erre Őriszentpéter abszolút alkalmas hely, persze a minőségi technikából nem engedünk, az ugyanolyan lesz, mint az Omega-koncerteken mindig. A rendezvény gondolata már rögtön Mecky halála után megfogalmazódott bennünk – ezt már Sülyi Péter szervező, a zenekar legjelentősebb dalszövegírója mondta. 

 

– Minden az Omega 60 évéről szól, három napon át a zenekar dalait hallgathatja a közönség. A koncerteket rögzítik, így utóélete is lesz az eseménynek. Lesz különlegesség is, mégpedig Me cky összevágott anyaga a Testamentum CD-ről, amelyet nem sokkal halála előtt készített. Keresztmetszete ez az Omega pályafutásának. Őr Zoltán a házigazda település, Őriszentpéter képviseletében elmondta, hogy a program megvalósítója az Őrségi Teleház, de a helyi és környékbeli települések önkormányzatai minden támogatást megadnak a sikeres lebonyolításhoz. Már tartottak egyeztetést a Zala megyei Csödén, az összejövetelre meghívták V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőt is. 

 

– Mérhetetlenül büszkék vagyunk, hogy a választás Őriszentpéterre esett, egyfelől a hely spirituális jellege, másfelől Sülyi Péter személye miatt. Volt már nálunk Omega-koncert, az nagyon jól sikerült. Az elmúlt időszakban több nagyrendezvényünk elmaradt, most ezzel az emlékkoncerttel nemcsak teljes, hanem különleges is lesz az évünk kulturális szempontól – mondta a polgármester. Augusztus főszezon az Őrségben, így fel kell készülni arra, hogy telítődnek a szálláshelyek. Őriszentpéteren hetven szállásadó van, a férőhelyek száma nagyjából ezer. A környező települések is tudnak fogadni vendégeket. A gasztronómiai kínálatban megjelennek a jellegzetes helyi ételek, például a dödölle és a tökmagolaj. 

 

A szervezők a fellépőkkel folyamatosan egyeztetnek, de az biztos, hogy az Omega barátai közül sokan eljönnek Őriszentpéterre. Azokat is megszólítják, akiknek van Ome ga-feldolgozásuk. Lesznek kísérő programok. Ami viszont a legfontosabb: gyönyörű környezetben találkoznak az Omega-rajongók, akikből sok van az országban és külföldön is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!